ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Puni krug – Dalibor Talajić – Od istarske svakodnevice do svjetskih glazbenika

22.11.2010.

U srijedu, 24. studenog u 19:00 na prvom katu kina Europa u Zagrebu otvara se sedma izložba fotografija u sklopu programa PUNI KRUG na kojoj će se predstaviti fotograf Dalibor Talajić. Izložba se može razgledati do 5. prosinca 2010.
.
Puni krug - Dalibor Talajić - Od istarske svakodnevice do svjetskih glazbenika
.
Dalibor Talajić rođen je 1973. godine u Rijeci, a trenutno živi i radi u Rovinju. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Bolonji 1999. godine što je ostavilo vidljivi trag na njegovom fotografskom stvaralaštvu. U početku, kao akademskog slikara, fotografija ga nije nimalo interesirala. No, spletom okolnosti, u 2001. iz poslovnih razloga počinje fotografirati. Danas, devet godina nakon, fotografija je Talajiću u potpunosti nadomijestila ulogu koju je u njegovom životu dotad držalo slikarstvo. Njegovi motivi najčešće su svakodnevica malih istarskih gradova i mjesta: ribari, brodovi, gradske siluete, prolaznici, starosjedioci. K tome, Talajić se bavi i koncertnom fotografijom pa su protagonisti njegovih radova često veliki glazbeni umjetnici poput B.B. Kinga, Kimmo Pohjonena, Gibonnija i Miroslava Tadića. Upravo za takve fotografije dobio je i nekoliko inozemnih priznanja poput Lumix Award 2010 i International Photography Award 2010, a njegova fotografija Isabelino treće oko uvrštena je u 1x.com-ov Photobook 2010. Iako je dosad sudjelovao na mnogo fotografskih festivala i bijenala, Daliboru je ovo prva samostalna izložba.
.
PUNI KRUG je program zaokružene podrške hrvatskim fotografima, kojeg je pokrenuo online fotografski časopis BLUR magazine u suradnji s kinom Europa. Kroz njega se odabranim autorima omogućuje samostalna izložba u centru Zagreba bez ikakvih troškova. Cilj projekta je prezentacija hrvatskih fotografa koji se ističu kvalitetom svojih radova, ali su nedovoljno predstavljeni u javnosti, te na ovaj način podržati lokalnu fotografsku scenu.
.
Projekt je realiziran uz podršku kina Europa, koje je ustupilo izložbeni prostor, te Prizme d.o.o., distributera foto opreme, koji će podmiriti cjelokupne troškove ispisa fotografija po specijalnim cijenama, a koje je omogućio studio za tisak Borovac&Bence. Medijski partneri PlanB te web portali Fotografija.hr i Svijet kulture svaki će mjesec predstavljati odabrane autore, a osim njih, projekt podržavaju specijalizirani fotografski časopisi kao što su Fotomag i ReFoto.
.
Više informacija o programu PUNI KRUG dostupno je na web stranici www.blur-magazine.com/hr.
.

No comments yet.