ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Prvo okidanje u Galeriji Waldinger

19.01.2012.

U osječkoj Galeriji Waldinger, u sklopu ciklusa ‘First shot/Prvo okidanje’, u petak, 20. siječnja, u 20 sati, otvaraju se izložbe fotografija troje mladih autora – ‘Matica’ Damiana Nenadića, ‘Licem u lice’ Nikole Sučevića i ‘1.c’ Filipa Tota. Izložba ostaje otvorena do 5. veljače.


First Shot \ 2010\ Prvo okidanje

Ciklus Snapshot/Brzo okidanje već niz godina drži javnost u toku s najnovijim radovima hrvatskih i inozemnih fotografa. Ciklus First shot/Prvo okidanje nastao je kao proširenje ciklusa Snapshot/Brzo okidanje, a daje priliku mladim umjetnicima koji su odabrali fotografiju kao vlastiti izražajni medij da se predstave samostalnom izložbom. Izložba je ostvarena u suradnji s galerijom Klovićevi dvori iz Zagreba. Kustosica izložbe je Marina Viculin.

Damian Nenadić

Damian Nenadić (1979.) rođen je u Zagrebu gdje je 2004. godine diplomirao biologiju na Prirodoslovno matematičkom fakultetu, a od 2009. godine student je filmskog i tv snimanja na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Na prvoj samostalnoj izložbi, pod nazivom Matica, predstavlja se s deset fotografija, od inače veće cjeline, nastalim u periodu od proljeća 2008. do ljeta 2009. godine. U njima je autor zabilježio svoj akt u pejzažu. Poprimljeni pozama se uklopio među oblike i forme koje je stvorila priroda, a razodijevanjem je ukinuo sve prepreke koje bi ga u tome mogle spriječiti.

Nikola Sučević

Nikola Sučević (1981.) rođen je u Zagrebu i student je filmskog i tv snimanja pri Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Ciklus fotografija pod nazivom Licem u lice nastao je tijekom listopada, studenog i prosinca 2009. godine kada je kao službeni snimatelj sudjelovao u predsjedničkoj kampanji Vesne Pusić. Za putovanja je nosio svoju digitalnu kameru kojom je bilježio vizure brojnih naselja i gradova kraj kojih su prolazili. U navedena tri mjeseca autor je zabilježio nekoliko stotina fotografija, a za ovu priliku je odlučio izložiti njih četrnaest.

Filip Tot

Filip Tot (1987.) rođen je u Osijeku gdje se još u srednjoj školi počeo baviti fotografijom sudjelujući u radu Fotokluba Osijek. Trenutačno je student filmskog i tv snimanja na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Ciklus fotografija pod nazivom 1.c, kojima se po prvi put samostalno predstavlja, nastale su u siječnju 2010. godine u Osnovnoj školi Ivana Filipovića u Osijeku. Radi se o školi koju je i autor nekoć pohađao te su fotografije nastale kao refleksija autorovog odnosa s određujućim periodom djetinjstva. Sve su fotografije u boji , snimljene analognom kamerom na srednji format i pri dnevnom svjetlu.

No comments yet.