ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Prvi Open Show u Zagrebu!

13.12.2011.

U Zagrebu se po prvi puta oraganizira hrvatska inačica ovog projekta, Open Show Zagreb, 14.12. u 20:00h na prvom katu Kina Europa u Varšavskoj 3. Open Show organizira besplatne projekcije fotografskih i multimedijalnih radova te otvara prostor druženju i upoznavanju fotografa s publikom te međusobno.
.
Prvi Open Show u Zagrebu!
.
Na prvom Open Showu Zagreb svoje će projekte predstaviti:
.
Krešimir Zadravec ‘Zagrepčani’
Tjaša Kalkan ‘L’Étranger’
Katja Kremenić ‘Safari Circus’
Petra Mrša ‘New School’
Siniša Glogoški ‘Bike’
.
Poseban gost: Darije Petković ‘Duhovi prošlosti’
.
Ulaz je besplatan a sjedeća su mjesta ograničena pa preporučamo dolazak nešto ranije. Za stajanje, bez brige.
.
Open Show je 2008. godine osmislio i osnovao foto novinar i multimedijski producent, TimWagner. Promatarjući kako nebrojeni visoko kvalitetni projekti trunu neviđeni na portfolio site-ovima i ujedno, uzimajući u obzir primjedbe prijatelja kojima je nedostajao prostor za živo učenje i razmjenu ideja, Tim je s nekolicinom suradnika u San Franciscu pokrenuo mjesečni forum SlideSlam. Iz SlideSlama se kasnije razvio Open Show.
.
U listopadu 2010., osnovan je i Open Show Los Angeles, a samo mjesec dana kasnije i OpenShow Kairo te Open Show Bangalore. Organizacija se razvila u globalnu mrežu za razvoj fotografije i filma s aktivnim zajednicama u 18 gradova u 11 država. Koproducenti diljem svijeta rade na približavanju raznih vizualno umjetničkih organizacija, edukativnih programa i kulturnih institucija kroz skupna događanja otvorena široj publici. Open Show broji preko 9000 članova te 18 aktivnih zajednica u 11 država. Uz pomoć 40 koproducenata diljem svijeta održalo se preko 500 projekcija u dvije godine.
.
Koproducentice Open Showa Zagreb su: Maja Bosnić, Marina Paulenka/Organ Vida i Barbara Šarić/Renegade Media Laborotory.
.
Vidimo se!
.

No comments yet.