ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Promocija nove knjige Davora Žerjava – Kôd fotografske slike

01.12.2014.

Čast nam je pozvati Vas na promociju knjige ‘Kôd fotografske slike’ autora Davora Žerjava. Promocija će se održati u Knjižnici ‘Nikola Zrinski’ u Čakovcu, 9. prosinca 2014. u 19 sati. O knjizi će govoriti recenzenti Max Juhasz, prof. Ivica Kiš i autor.

Davor Žerjav - Kôd fotografske slike
 
Iz recenzija:
“Ako tražite brze, kratke i paušalne odgovore (poput onih na internetu), u knjizi Davora Žerjava „Kôd fotografske slike“ nećete ih naći. Istina, uštedjet ćete puno vremena koje biste potrošili u traganju po stranoj literaturi, no ni tamo ne biste dobili sasvim jasne odgovore. Jasne ćete odgovore morati u konačnici potražiti u sebi, a ova će vam knjiga pomoći u tome. Osim pitkoga pojašnjenja složenih funkcija mozga, koje se odvijaju za vrijeme promatranja slika, knjiga sadrži i veliki broj autorovih stavova koji se u mnogo slučajeva naslanjaju na poznate i priznate teoretičare fotografije te kroz praktičnu primjenu i vlastito promišljanje (jer autor je i sâm fotograf) dobivaju ili ne dobivaju autorsku potvrdu. Zanimljivo je, a mnogima i sasvim novo, viđenje fotografske problematike, koje upućuje i potiče da se pokuša na ispravan način promatrati fotografije, jer u svijetu gdje slika silovito i snažno potiskuje pisanu riječ, vizualna je pismenost nužna za čitanje, a još više razumijevanje nekoga novog oblika komunikacije koji je već sada, zahvaljujući galopirajućoj i sve sofisticiranijoj fotografskoj tehnici, obuzeo veliki dio čovječanstva. Budućnost u kojoj nas komunikacija slikama nesumnjivo očekuje dolazi, premda bih rekao kako je već došla. Jeste li spremni za nju? Znate li čitati slike?”
(Max Juhasz)

“Kompleksnost teme Autor je racionalno izložio u tri dijela: I. Kôd fotografske slike, II. Kognicija i emocije i III. Jezik, geometričnost i interpretiranje fotografske slike koji pomnim čitateljima pružaju širok pregled bitnih odrednica kôda fotografske slike, te otvaraju kako razložnost samom pristupu fotografskoj slici tako i fotografiji u svim njenim područjima koja ispunjavaju život.
Knjiga je namijenjena ne samo fotografima nego i svim fotografskim entuzijastima sa svih područja (likovne umjetnosti, povijesti umjetnosti, psihologije, sociologije, oftalmologije, informatike) koja obuhvaća medij fotografije, te ju (kao vremensku kapsulu) najtoplije preporučujem i strpljivo očekujem rezultate koje će polučiti.”
(prof. Ivica Kiš, dipl. ing. arh.)

———————————————————–

Više o knjizi možete pogledati na linku www.fotogard.com/davor-zerjav-kod-fotografske-slike

Knjigu možete naručiti u pretprodaji po akcijskoj cijeni od samo 120 kn. U toj cijeni uračunati su i troškovi slanja knjige na Vašu adresu. Knjiga će Vam biti poslana čim tisak bude dovršen – on se planira ostvariti do Božića 2014.

Narudžba knjige “Kôd fotografske slike” i plaćanje u pretprodaji:
U ovom trenutku je platiti moguće samo preko uplate na žiro račun Fotokluba Čakovec. Cijena jedne knjige je 150,00 kn 120 kn. Poštarina je uračunata u pretprodajnu cijenu. Ne šaljemo pouzećem!

IBAN Fotokluba Čakovec je HR8023400091116033647 pri Privrednoj banci Zagreb. Knjige se isporučuju (šalju Hrvatskom poštom) svakog petka u tjednu ukoliko je Vaša uplata sjela do četvrtka u 17 sati.
Vaše dodatne upite šaljite na info@fotoklub-cakovec.hr

Knjigu je moguće poslati i u inozemstvo no nažalost je tada cijena dostave 88,00 kn, a uplata se vrši u banci u Eurima. Detalje ćemo Vam javiti u e-pošti.

Narudžbenicu možete ispuniti na linku http://fotoklub-cakovec.hr/wp/narucite-knjige/kod-fotografske-slike
 

No comments yet.