ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Marko Vrdoljak – Fotomonografija Zagrebačke županije

15.06.2010.

Svečana promocija Fotomonografije Zagrebačke županije, autora Marka Vrdoljaka, održati će se u srijedu, 16. lipnja u 12.00 sati u Muzeju Mimara, u Zagrebu. Fotomonografija na 340 stranica sadrži preko 360 fotografija. Uz samu promociju fotomonografije biti će prikazan i kratak animirani film načinjen posebnim tehnikama od fotografija.
.
Promocija Fotomonografije Zagrebačke županije
.
Fotomonografija na 340 strana sadrži preko 360 fotografija s potpisima na hrvatskom i engleskom jeziku. Uz samu promociju fotomonografije biti će prikazan i kratak animirani film načinjen posebnim tehnikama od fotografija. Glazbu za ovaj film skladao je naš istaknuti mladi skladatelj Matej Meštrović, a film je režirao i animirao Igor Vignjević, ovogodišnji dobitnik nagrade Porin u kategoriji video produkcije.
.
Uz ove dvije promocije biti će otvorena i izložba od 40 fotografija velikih dimenzija (70 x 100 cm) sa najistaknutijim fotografijama iz fotomonografije.
.
Fotomonografija koja je rađena po naruđbi Turističke zajednice zagrebačke županije, snimana je godinu dana, a unutar tog perioda zabilježena su sva godišnja doba, snimani su ljudi i njihovi običaji, kulturna baština, sakralna umjetnost, muzeji, dvorci, kurije, prirodne znamenitosi, događanja i još mnogo toga. Snimanje je uključivalo 9 sati leta helikopterom, obilazak 112 različita gradića, sela i zaseleka, pređeno je cca. 6800 kilometara i nastalo je preko 8000 fotografija.
.
Na otvorenju izložbe, fotomonografija i pripadajući DVD će se prodavati prema promotivnim cijenama, a sama izložba ostaje otvorena do 27.6.2010.
.

No comments yet.