ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Proljetni festival fotografije dr Organ Vida – natječaj

03.04.2010.

U suradnji sa SC kulturom promjene, po drugi puta priprema se foto-manifestacija – festival fotografije u izdanju Organa Vida. Ovaj jednodnevni proljetni festival održati će se u subotu, 15. svibnja, u prostorijama kluba SC, u Studentskom centru u Zagrebu. Natječaj traje do 24. travnja.
.
Proljetni festival fotografije dr Organ Vida - natječaj
.
vrijeme: 15.5.2010.
prijava: 24.04.2010
url: http://www.organvida.com

.

U cilju promoviranja fotografske kulture u nas i oko nas, gdje postoji velik broj talentiranih mladih, ali i ostalih fotografa, Organ Vida organizira drugi po redu, jedinstveni festival fotografije u Zagrebu. S time želimo poručiti javnosti da fotografija ne umire, nego da, dapače, njezin utjecaj kao jednog od najjačih medija današnjice jača i pronalazi put svoje realizacije.
.
Kao i obično, pred festival se raspisuje javni natječaj na zadanu temu. Kako je ovo proljetni festival i njegova tema je prikladna, a to je – pokret! Pokažite nam kako ste vi zabilježili, doživjeli i realizirali neki pokret odnosno kretanje. To može biti zaustavljeni pokret, uhvaćeni, snimke gibanja ili pak igranje sa panningom. Budite kreativni, duhoviti, nepredvidljivi i dopustite si maksimalnu slobodu u pristupu tematike.
.
Najbolje fotografije biti će izložene na samom festivalu, a sve troškove izrade vaših fotografija podmiruje Organ Vida uz pomoć Epson Hrvatska, koji će fotografije ispisati na svojim profesionalnim foto printerima. Fotografije sa izložbenog festivalskog postava krenuti će zatim na turneju po hrvatskim gradovima gdje će se izložiti u galerijama i prikladnim prostorima. Sve fotografije ostaju u vlasništvu autora koji će svoje fotografije dobiti nakon izložbi.
.
Natječaj je otvoren za sve amaterske i profesionalne fotografe. Primaju se fotografije načinjene digitalnom ili analognom tehnikom, kolor i crno-bijele. Pozivamo vas da se pokrenete zajedno s proljećem i pošaljete svoje fotografije na natječaj putem submission forme gdje trebate popuniti aplikacijsku formu sa svojim podacima i životopisom te poslati do tri fotografije na zadanu temu (pokret).
.
Fotografije pošaljite kao .jpg datoteku, s 900 px po dužoj stranici. Autori odabranih fotografija biti će o svemu pravovremeno obaviješteni zajedno s uputama kako pripremiti fotografiju za ispis. Izložbu će popratiti razna predavanja, fotografske radionice i prezentacije naših gostiju i suradnika Lomography Croatia, Svijet fotografije, Praxisa i ostalih. Dobru zabavu osigurati će naši DJ i koncert, a posjetitelji će na samom festivalu moći glasati za tri najbolje fotografije koje će biti prikladno i nagrađene.

No comments yet.