ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Proglašena ‘Fotografija godine u BiH’

03.03.2011.

Danas je u zgradi Parlamentarne skupštine BiH otvorena izložba povodom natječaja „Fotografija godine u BiH“ u organizaciju Udruženja građana „Natura BH“ i portala „Fotografija.ba“. Više od stotinu posjetilaca na otvorenju su imali priliku pogledati 40 odabranih radova kao i pobjedničke fotografije.
.
Proglašena 'Fotografija godine u BiH'
.
Pobjednik natječaja je Andrija Vrdoljak iz Livna sa fotografijom „Roda i mjesec“, drugo mjesto je zauzeo Esad Talić iz Zenice sa fotografijom „Noćna smjena“ a treće mjesto pripalo je Ivanu Kelavi iz Mostara sa fotografijom „Life is life“. Prvu nagradu, poklon bon u vrijednosti od 1000KM firem Exclusive, uručio je Senada Šepić, zamjenik ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH i poslanika u Predstavničkom domu PSBiH.
.
Izložbu je otvorio Aljoša Čampara, sekretar Zajedničke službe Parlamenta BiH i istakao da je ovo pozitivan događaj i početak u stvaranju novog imidža ove insititucije kao kulturnog doma naroda BiH.
.
Pored njega, prisutnima su se obratili i Nedim Krdžalić i Haris Čalkić, urednici portala Fotografija.ba te Jasmin Maričić, član Upravnog odbora UG Natura BH. Sva trojica su istakli značaj ovog takmičenja kao prvog fotografskog konkursa ovog tipa u BiH koji će promovisati fotografiju.
.
– Ovo je prvi natječaj ovog tipa i nadamo se da ćemo privući što više mladih ljudi da se aktiviraju i bave fotografijom, bilo amaterski bilo profesionalno – izjavio je Nedim Krdžalić, administrator portala „Fotografija.ba“.
.
Pored glavnih dodijeljenje su i posebne nagrade u kategorijama „Reporterska fotografija“ koja je pripala Dadi Ruviću iz Zenice, najbolje fotografija prirode je osvojio Amir Kehić iz Bugojna, najbolja urbana fotografija je djelo Dejana Vladića iz Sarajeva te najbolja fotografija grada Sarajeva koju je snimio Edin Gačan. Ovim dodatnim nagradama je naglašena namjera organizatora ovog konkursa da sljedeće godine organizuju takmičenje po kategorijama.
.
Andrija Vrdoljak - roda i mjesec
.
.
Esad Talić - noćna smjena
.
.
Ivana Kelava - life is life
.

  1. Moram se pohvaliti da je moja bila među 10 najboljih :D

    Komentar by Ivan — ožujak 7, 2011 @ 9:04 pm