ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Prijave za najveći fotografski festival mladih u Hrvatskoj su otvorene – Foto dani mladih

07.02.2014.

Foto dani mladih okupit će najbolje mlade fotografe i modele iz cijele Hrvatske u Puli i Rovinju kako bi u 5 dana trajanja festivala aktivno predstavili svoju umjetnost i dodatno se educirali Foto dane mladih obilježit će izložbe, radionice, predavanja i trodnevno fotografsko natjecanje kao i kvalitetno druženje i dobra zabava mladih sudionika. Prijave su otvorene na www.fotodanimladih.com.hr, a mjesta ima samo za 75 najboljih! .

Foto dani mladih
 
Stotinjak izabranih fotografa i modela očekuje zaista raznolik program. Ovogodišnji Foto dani mladih Canon održavaju se od 30. travnja do 04. svibnja u Puli i Rovinju. U odnosu na prošle godine i duži su za jedan dan, održavaju se u dva grada, ali i znatno ispunjeniji sadržajem. Radionice, debate i tribine, izložbe, predavanja, filmske i glazbene večeri, fotografiranje, druženje i zabava samo su dio onoga što očekuje mlade sudionike. Ove godine osim prijava za fotografe i modele moguće se prijaviti i kao filmaš; na radionicu snimanja ili slanjem svog filma.
 

Foto dani mladih Foto dani mladih Foto dani mladih Foto dani mladih

 
Foto dane mladih organizira udruga mladih Izvan fokusa, a cilj mladih organizatora je jasan. Osigurati mladim umjetnicima sve uvijete za njihov razvitak, razmjenu iskustava, edukaciju i napredak. „U želji da se kao mladi fotografi prijavimo na natječaje i festivale za fotografe ostali smo razočarani jer takvih nije bilo. Tada smo kao grupa mladih entuzijastičnih fotografa, srednjoškolaca, odlučili organizirati prve Foto dane mladih za 20 sudionika na 3 dana u jednom gradu. Danas, ponosno, okupljamo najbolje mlade fotografe iz cijele zemlje i kroz naše edukacije godišnje prođe njih više od dvije stotine iz svih krajeva Hrvatske. Svima njima želimo omogućiti ono zbog čega smo pokrenuli FDM, razmjenu iskustva među mladima, edukacije o fotografiranju, priliku za afirmacijom i dobru zabavu mladih fotografa“ – izjavio je voditelj projekta Filip Trezner i dodao kako je veoma važno da se mladi izražavaju kroz umjetnost i da aktivno provode svoje slobodno vrijeme.
 

Foto dani mladih Foto dani mladih Foto dani mladih Foto dani mladih

 
Foto dani mladih u sklopu svog programa organizirat će i posjet popularnim Rovinj Photodays-ima pa će se mlade fotografe upoznati i sa konceptualnom fotografijom. Uz Rovinj Photodays-e, najveći regionalni fotografski festival, Foto dane mladih podržao je i najveći svjetski brend u fotografiji Canon kao i cijeli niz drugih sponzora. Prijave na Foto dane mladih otvorene su do popunjavanja kapaciteta ili do 1. travnja 2014. godine. Prijaviti se može kao model, fotograf ili filmaš na www.fotodanimladih.com.hr
 
 

No comments yet.