ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Prijatelji mora – Neusporedivo plavo

26.08.2010.

Atraktivna izložba uključuje 64 umjetničke fotografije hrvatskih i inozemnih autora, velikih formata, a specifična je po tome što se prikazuje na otvorenom te je obišla glavne trgove, ulice i šetnice 12 hrvatskih gradova.
Izložbu će posjetitelji Bundeka moći razgledati od 27. kolovoza do 10. rujna.
.
Prijatelji mora - Neusporedivo plavo
.
Udruga Livingstone i Astoria posebni projekti d.o.o. u suradnji s Ministarstvom turizma RH te uz potporu Hrvatske turističke zajednice organizirali su veliku nacionalnu kulturološku kampanju pod nazivom „Prijatelji mora“.
.
Izložbama velikih formata fotografija na otvorenom, u 15 hrvatskih gradova, od početka lipnja do konca rujna, projekt ima za cilj hrvatskoj javnosti i svim njenim gostima skrenuti pozornost na društvenu odgovornost i stalnu vrijednost promicanja ekologije te čuvanja mora.
.
Prijatelji mora su svi gradovi i tvrtke partneri u Hrvatskoj koji dijele istu emociju i odgovornost prema moru, najvećem nacionalnom blagu.
.
„Neusporedivo plavo“ naziv je atraktivne postave umjetničkih fotografija, koja obuhvaća autorska djela internacionalne skupine podvodnih fotografa iz Hrvatske, Italije i Slovenije. Fotografije ove izložbe su selektirane i birane od strane međunarodnog stručnog žirija festivala fotografije Photodays 2010.
.
Od hrvatskih autora valja istaknuti: Marjan Radović (Zagreb), Dejan Matić (Zagreb), Antonio Rossetti (Split), Danijel Frka (Rijeka), Dalibor Andres (Sisak), Marino Brzac (Rovinj – Rijeka), Petar Fabijan (Rijeka), Dražen Stojčić (Osijek), Vedran Frka (Kraljevica – Rijeka).
.
NACIONALNI INTERES
Osim što će izložbu u 15 hrvatskih gradova (x 7 dana) vidjeti više od milijun ljudi, kroz gotovo četiri mjeseca, čitav projekt dodatno prate jumbo i city-light plakati (100 pozicija diljem Hrvatske, u realizaciji s tvrtkom Europlakat), te većina medija: dnevni tisak, radio, televizija, Internet. Hrvatski Jadran je jedno od rijetkih područja u svijetu koje je ostalo, još samo dijelom, netaknuto i očuvano. Mnogo je posjetitelja koji nemaju nikakvu predodžbu što se sve krije ispod nas. Osim riba i koralja ondje se nalazi jedan vrlo uzbudljiv svijet povijesnih priča i razglednica. Neprekidno raste potreba promicanja ekološke svijesti kao i kulturnog turizma kroz koji se ostvaruje njegova edukativna funkcija.
.
Prijatelji mora - Neusporedivo plavo na Bundeku
Prijatelji mora - Neusporedivo plavo na Bundeku - pressica
snimio: Borna Filić
.
Osim u Zagrebu, od 27.08. do 10.09. na Bundeku, izložbu ćete moći pogledati i u Varaždinu, od 11.-18.09. na Franjevačkom trgu i u Dubrovniku od 19.-27.09.
.
Dalibor Andres Marino Brzac - Vojnički marš, Soldier's march Marjan Radović - octopus Danijel Frka
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Više o projektu možete doznati na službenim web stranicama www.prijateljimora.com.
.

No comments yet.