ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Predstavljamo program 5. Foto dana mladih: Dokumentarna fotografija okom Barbare Šarić

28.02.2015.

S prestižne fotografske škole, International Center of Photography u New Yorku, na 5. Foto dane mladih u Karlovcu, stiže Barbara Šarić, fotografkinja koja će mladim fotografima održati predavanja o Dokumentarnoj fotografiji.

Dokumentarna fotografija okom Barbare Šarić
 
„Nekad fotkam svaki dan, nekad prođe i čitav tjedan bez jedne snimke. Ono što fotkam na dnevnoj razini su spontane fotografije za sebe. Kad radim ‘projekt’ – nešto za izlaganje ili objavljivanje, onda je to vrlo promišljeno. Ipak, i dalje nisam od onih koji fotografiju ‘vide’ prije nego što ju zaista vide – dok ju nemam pred objektivom, ne znam što će biti.“
Barbara Šarić

Barbara Šarić završila je Dokumentarnu fotografiju i fotonovinarstvo u International Center of Photography u New Yorku i filozofiju i antropologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a mladim će zaljubljenicima u fotografiju prenijeti svoja znanja i iskustva koja je stekla fotografirajući dvije godine u „Gradu koji nikad ne spava“ i hrvatskoj metropoli iz koje potječe.

Na manifesaciji Photodays, koja nagrađuje najbolje hrvatske fotografe, pobijedila je u kategoriji Akt sa svojom serijom “The Most Beautiful”, a ovogodišnji će polaznici 5. Foto dana mladih moći saznati iz „prve ruke“ i kako je nastala njezina serija fotografija “Luck be a Lady Tonight” iz Atlantic Cityja. Radovi su joj objavljeni u The Wall Street Journalu, New York Magazine-u, Jutarnjem listu, Globusu, a radila je, između ostalih, i za HDD, Ulupuh, Zagreb Film Festival. Redovito radi za časopis Mrvica.

Još se stigneš prijaviti na 5. Foto dane mladih! Prijave su otvorena do 10.3., a sve što trebaš je popuniti online prijavnicu na www.fotodanimladih.com.hr, u kojoj ćeš nam poslati nekoliko svojih najboljih fotografija.

5. Foto dani mladih, ove godine se održavaju u Karlovcu od 7. do 10. svibnja. 50 najboljih mladih fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore, natjecat će se za titulu najboljeg i to u kategorijama turističke fotografije, reklamne fotografije i umjetničke fotografije. Pobjednik osvaja novi Canon aparat, a najbolje fotografije otkupit će Turistička zajednica grada Karlovca.

No comments yet.