ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Pravila natjecanja

28.08.2010.

Pročitajte dobro pravila natjecanja da znate što smijete, a što ne na samom natjecanju ukoliko ste zaboravili ili Vam je ovo prvi put da ćete sudjelovati na Fotomaratonu.
Uskoro ćete moći pročitati i detaljan opis načina na koji će se ocjenjivati Vaše fotografije!
.
3. po redu zagrebački FOTOmaraton
.
1. Osnovna pravila sudjelovanja
Sudjelovati mogu svi sa digitalnim fotoaparatom i memorijskom karticom u fotoaparatu. Prije sudjelovanja memorijska kartica u Vašem fotoparatu mora biti prazna i spremna za upotrebu. Pazite da su Vam baterije fotoaparata pune. Mobiteli i digitalni fotoaparati sa ugrađenom bluetooth vezom nemaju pravo sudjelovanja.
.
2. Format fotografija
Fotografije smiju biti samo u JPG formatu. Radi kvalitete fotografija provjerite da li je Vaš fotoaparat podešen tako da kreira JPG datoteke najviše kvalitete koju može postići. Fotografije ne smiju biti manipulirane programima za obradu fotografija na računalu. Dakle naziv JPG datoteke ne smije biti mijenjan kao ni EXIF podatak. Bilo kakva promjena na datotekama i fotografijama se diskvalificira. Obratite pozornost na datum i vrijeme koje je podešeno na Vašem digitalnom fotoaparatu jer datum i vrijeme moraju odgovarati datumu i vremenu natjecanja, a to je 11.09.2010. između 10:00 i 22:00 sati. Fotografije smiju biti u boji ili crno bijele. Filteri koji su ponuđeni u Vašem digitalnom fotoaparatu su dozvoljeni.
.
3. Fotografiranje prema zadanim temama
Fotografije koje napravite na Fotomaratonu moraju biti poredane istim redoslijedom koji su zadavane i teme. Dakle prva fotografija mora odgovarati prvj temi, 2. fotografija 2. temi i tako dalje za sve 24 teme. To znači da ukoliko napravite 10 fotografija prema 1. temi, Vi od tih 10 morate odabrati jednu i ostale obrisati. Nakon toga slijedi fotografiranje za 2. temu gdje opet možete napraviti veći broj fotografija, ali na kraju odabrati samo jednu, a ostale obrisati. Ukoliko nakon 5 uslikanih fotografija želite ponovo uslikati neki “bolji” kadar za npr. 3. temu, tada jedino što možete napraviti je obrisati fotografije za 3., 4. i 5. temu te ponovo uslikati fotografiju za 3. temu! Znači gubite gotografije koje ste već uslikali, tj. ne smijete samo obrisati 3. fotografiju i ponovo ju uslikati iza 4. i 5. teme. Fotografija prve teme mora u kadru imati prikazan i Vaš natjecateljski broj!
.
4. Start, cilj i kontrolne točke
Natjecatelji moraju poštovati vremena natjecanja. Start je u 10:00 ujutro, a radi registracije Fotomaratona, provjere memorijskih kartica te preuzimanja startnih brojeva, na start je potrebno doći barem u 8:30 ili 9:00 sati. Organizatorski tim će na startu biti već od 8:00 ujutro. Ukoliko zakasnite na start tj. dođete iza 10:30 nažalost nećete moći sudjelovati u daljnjem natjecanju. Na kontrolne točke ćete morati stići u vremenskom periodu koji ćete saznati na sam dan natjecanja. Na njih morate doći jer ćete na njima dobiti nove teme i lokacije slijedećih kontrolnih točaka, a osim toga i štambilj da ste bili na kontrolnoj točki. Na cilju, da biste uspješno završili Fotomaraton, morat ćete predočiti te štambilje. Na kontrolne točke morate doći osobno, dakle svaki natjecatelj mora doći sa svojim startnim brojem i dobiti štambilje, dakle jedan natjecatelj ne smije donijeti nekoliko startnih brojeva na kontrolnu točku. Startni broj mora biti jasno vidljiv tijekom natjecanja.
.
5. Transport
Kretati se po gradu možete kako god želite, samo pazite u prometu!
.
6. Dobna granica
Dobna granica za sudjelovanje ne postoji, ali svi mlađi od 16 moraju o sudjelovanju obavijestiti i dobiti dozvolu od svojih roditelja ili staratelja.
.
7. Ostalo
Natjecatelji smiju imati društvo, dakle slobodno povedite prijatelje, partnere, kućne ljubimce, roditelje, navijače i navijačice itd. koji će Vam pomagati nositi opremu, pozirati, brisati znoj sa čela, dodavati vodu, bodriti i slično. Od opreme možete ponijeti što god želite, od stativa, objektiva i bljeskalica do dosvjetljivača, kranova (ako imate dozvolu za njih)…uglavnom sva foto oprema.
.
8. Na kraju natjecanja
Da bi natjecatelj uspješno završio Fotomaraton potrebno je:

 • doći na cilj u zadanom vremenskom periodu, a najkasnije do 22:30 sati. Vrijeme kada možete pristizati na cilj ćete dobiti na drugoj kontrolnoj točki.
 • potrebno je na memorijskoj kartici, koju ste imali na početku natjecanja, imati 24 fotografije u JPG formatu koje odgovaraju prethodno spomenutim pravilima za fotografije.
 • potrebno je imati startni broj i potvrdu sa obije kontrolne točke.
 • fotografije će biti kopirane sa Vaše memorijske kartice na računalo organizatora.
 • .
  9. Izložba
  Fotografije nastale na Fotomaratonu će biti izložene u Muzeju Suvremene Umjetnosti u Zagrebu 23.9.2010. Fotografije koje prikazuju pornografiju, nasilje ili bilo kakvu diskriminaciju neće biti prikazane na izložbi.
  .
  10. Za kraj
  Zadržavamo pravo izmjene ovih pravila, a o izmjenama ćete biti obaviješteni email-om koji ste napisali u Vašoj prijavi.
  .
  FOTOMARATON
  .

  Oznake:

  No comments yet.