ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Poznati finalisti natječaja Rovinj Photodays 2014

31.03.2014.

Na ovogodišnji natječaj, koji je bio otvoren za sve pripadnike međunarodne fotografske zajednice do 25. veljače, pristiglo je više od 10 350 fotografija, od čega više od 4 000 u kategoriji Umjetnički koncept. Radove je prijavilo sedamstotinjak autora iz 30 država, a kako je i očekivano, brojem prijava prednjačili su fotografi iz regije, no nisu bitno ni zaostajali autori iz Velike Britanije, Španjolske, Mađarske, Austrije, Rumunjske i dr.

Poznati finalisti natječaja Rovinj Photodays 2014
 
Žiriranje se odvijalo u dva kruga. Nacionalni selektori i Savjetodavni odbor festivala preuzeli su sve radove i suzili izbor glavnom selektoru, Todu Papageorgeu, koji je odabrao čak pet finalista unutar svake kategorije, a ne kako je ranije najavljeno samo tri.

Naime, organizator festivala prihvatio je zajednički prijedlog glavnog i nacionalnih selektora, te Savjetodavnog odbora, kako bi se trebala dati prilika većem broju autora zbog visoke kvalitete dostavljenih radova i njihove specifičnosti.

Donosimo popis finalista te pohvaljenih autora po kategorijama, a točan plasman svih autora bit će objavljen u sklopu press konferencije, 10. travnja, u Muzeju za umjetnost i obrt, u Zagrebu. Radovi svih pet finalista u svakoj kategoriji bit će premijerno predstavljeni izložbom 2.-4.5., u Rovinju te u zajedničkom katalogu izložbe.

AKT_TIJELO:
Ana Straže, Đani Celija, Gligor Maksimovski, Ino Zeljak, Nevena Popovic.

ARHITEKTURA:
Anto Magzan, Borna Kuzmanović, Dino Šertović, Nicoletta Boraso, Sanda Vitorovic.

DOKUMENTARNA:
Biba Košmerl, Joakim Kocjancic, Jordi Pizarro, Mario Topić, Zoran Sekerov.

MODA:
Igor Sitar, Maja Topčagić, Marin Mešter, Marko Prelic, Suzana Holtgrave.

PEJZAŽ:
Daniele Portanome, Dario Belić, Domenico Cipollina, Karlo Čargonja, Olga Lakhtyuk.

PORTRET:
Branko Sujić, Haris Begic, Igor Ilić, Sanja Jovanović, Suzana Holtgrave.

UMJETNIČKI KONCEPT:
Blerim Racaj, Dina Shedrinskaya, Jovana Trkulja, Katarina Radovic, Vittorio Mortarotti.

No comments yet.