ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Poznati američki fotograf Douglas Friedman gostuje na festivalu Rovinj Photodays

31.05.2012.

Douglas Friedman, fotograf dobro poznat ne samo po svom profesionalnom radu, već kao miljenik američke društvene scene, gostuje na domaćem fotografskom festivalu Rovinj Photodays, gdje će održati modno snimanje i radionicu za nekoliko odabranih polaznika.

Poznati američki fotograf Douglas Friedman gostuje na festivalu Rovinj Photodays

Autor koji je svoju karijeru započeo u filmskoj industriji, surađujući s poznatim redateljem Davidom Fincherom, na nekoliko filmova, uključujući megapopularni Klub boraca, fotografiju počinje proučavati u kasnim 90-ima.
Ispočetka snimajući reportaže za časopise Domino i Elle Decor, Friedman se sve više približavao modnoj i portretnoj fotografiji i kasnije se etablirao u snimanju vrlo stiliziranih portreta za izdanja poput Harper’s Bazaar, InStyle, Vanity Fair i sl.

Široj javnosti najpoznatiji su njegovi portreti slavnih osoba u njihovim kućnim interijerima, a svoje domove su mu otvorili Giorgio Armani, Christina Aguilera, Fergie i mnogi drugi.

Fridman je ujedno jedan od rijetkih autora čije samostalne umjetničke postave, neovisno o temi koju obrađuje, sponzoriraju i podržavaju modni brandovi poput Missonija ili dizajnerskog modnog dvojc Ruffian.

Za produkciju snimanja i radionice koje će odraditi u Rovinju, 31. svibnja i 1. lipnja, odabran je hotel Lone, a o svim detaljima snimanja brinut će se produkcijski tim pod vodstvom Viktora Drage.

No comments yet.