ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Poziv na druženje posvećeno reklamnoj fotografiji

01.06.2016.

Pozivamo Vas na druženje posvećeno reklamnoj fotografiji koje priređuje Željko Koprolčec. Druženje će se održati u petak, 10. lipnja u 20 sati u prekrasnom ambijentu dvorišta uz autorov studio u Krešimirovom trgu broj 3 u Zagrebu.

Poziv na druženje posvećeno reklamnoj fotografiji
 
U okviru cjelovečernjeg programa biti će priređena jednodnevna izložba s multimedijalnom prezentacijom te predavanje uz razgovor s publikom. Željko Koprolčec održati će predavanje na temu reklamne fotografije, a pridružiti će mu se fotograf i snimatelj Boris Krstinić te Goran Martin Štimac, art direktor i suradnik na mnogim projektima. Pored fotografije dio će se večeri posvetiti scenografskom oblikovanju – gost programa biti će Damir Medvešek, akad. slikar i scenograf HNK u Zagrebu koji će predstaviti seriju svojih slikarskih radova, uz projekciju njegovih kazališnih scenografija za HNK Zagreb. Uz njega će biti i njegova asistentica Marina Marić, akad. slikarica, djelatnica u HNK.

Događanje će početi u 20 sati a s predavačima i autorom moći će se neobavezno družiti do ponoći. Ulaz je slobodan.

Pozivamo Vas da dođete na druženje. Kako je rekao sam Željko:
„Činjenica je da fotografskih druženja ima vrlo malo, susreti prilikom neke izložbe ne daju priliku za opuštenijim druženjem i razmjenom profesionalnih iskustava. Raniji običaji druženja po atelierima su izostali u našoj sredini iako je to u drugim sredinama dio kulturnog života. U tome sam vidio motiv da osmislim susrete zaljubljenika u fotografiju. Želio sam pokazati da je sadržaj najvažniji i da se može prezentirati i izvan galerijskih prostora koji su mnogima nedostižni.“

Željko Koprolčec specijalizirao je reklamnu fotografiju radom u vodećim studijima u Francuskoj, Njemačkoj i Italiji. Po povratku u Zagreb krajem 70-tih afirmira svoj foto studio na Trgu Petra Krešimira i postaje suradnik naših poznatih tvrtki i reklamnih agencija (Coca-cola, Radgonska Penina, Nivea, Kraš, Pliva, INA, Zepter, Jamnica, Mura, Varteks, Croatia Records, Ledo, Diners, Dukat, Podravka, Hrvatski vinari…Stalni suradnik u agencijama; McCann Ericsson, Grey Hrvatska, Digitel, Imago, BBDO, K&K, SRT… . ) Dobitnik je više nacionalnih i međunarodnih priznanja i nagrada, među ostalim 2015. godine Zlatne plakete časopisa Graphis za najbolji politički plakat. U njujorškoj MOMA-i nalaze se radovi Mirka Ilića s fotografijama Željka Koprolčeca. Član je ULUPUH-a i HZSU-a.

Razgovor sa Željkom Koprolčecom obavljen ovim povodom možete pročitati na https://ulupuhlikovnakritika.wordpress.com/2016/04/25/zejkokoprolcec/
Program se realizira u okviru Tjedna primijenjenih umjetnosti
 

No comments yet.