ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Poslastica za sve fotografe – Festival vatrometa na Bundeku

29.06.2012.

Međunarodni festival vatrometa i ove će godine od 29. lipnja do 1. srpnja ‘zapaliti nebo’ nad Zagrebom, koje ne smijete propustiti popratiti svojim fotoaparatima. Mjesto događanja je obala Save uz jezero Bundek, gdje će se po dvanaesti put zaredom okupiti najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari. Na dosad održanih jedanaest festivala nastupili su renomirani svjetski izvođači vatrometa iz brojnih zemalja – Njemačke, Kine, Austrije, Poljske, Finske, Estonije, Češke, Rusije, Litve, Slovačke, Mađarske, Italije, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Portugala, Rumunjske i Filipina.

Sve pirotehničke ekipe specijalizirane su za izvođenje velikih javnih vatrometa s dugogodišnjim iskustvom i stotinama izvedenih vatrometa iza sebe. Stručna će komisija i gledatelji, kao i prethodnih godina, odlučiti o tome tko će ponijeti titulu najvećeg majstora vatrometnog spektakla – finski Suomen Ilotulitus Oy, portugalska Pirotecnia Minhota Lda ili hrvatska Mirnovec pirotehnika.

U petak, 29. lipnja, noć je finskog vatrometa i svečano otvorenje Festivala koje započinje u 21:45 sati. Večer će biti upotpunjena glazbenim programom od 20:00 do 21:45, 22:00 do 23:20 te od 23:35 na dalje, a glavni gost je Dražen Zečić.

Uz svečano otvorenje, natjecateljski vatromet održat će se u 23:20 i trajat će 15-ak minuta, a tako će biti i iduće dvije večeri.

Subota, 30. lipnja, rezervirana je za Portugalce. Početak večernjeg programa je u 21:45 sati, a glazbeni program je na rasporedu kao i prethodnu večer, uz gostovanje Željka Bebeka. Vrijedi spomenuti da će se od 22:00 sati održati pjena party pod zvijezdama.

Posljednja večer, nedjelja, 1. srpnja, noć je hrvatskog vatrometa. Raspored glazbenog programa je kao i do sada, s time da su gosti večeri Srebrna krila i Ana Rucner. Proglašenje pojednika i dodjela nagrada je oko ponoći.

No comments yet.