ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Pierre Verrier – Odsjaji srebra

01.09.2010.

Jesenska izložbena sezona u Galeriji ULUPUH započinje u subotu, 4.9. u 12 sati, otvorenjem izložbe fotografija francuskog autora Pierrea Verriera.
.
Pierre Verrier - Odsjaji srebra
.
vrijeme: 4.9.2010 12:00:00. – 13.9.2010.
mjesto: Zagreb; Galerija ULUPUH, Tkalčićeva 14
organizator: Galerija ULUPUH
.
Riječ je o autorskim fotografijama predmeta primijenjenih umjetnosti i dizajna u postavu Muzeja primijenjenih umjetnosti u Lionu, gdje autor radi kao fotograf. Jedaći pribor, svijećnjaci, čajnici, aparati za kavu, vaze i drugi uporabni predmeti najvećih svjetskih dizajnera i proizvođača poput Alessija, Algorithme, Danèse, Driade, Christofle, San Lorenzo, De Vecchi, Swid Powell, na Verrierovim su fotografijama predstavljeni kroz igru odraza na njihovim uglačanim površinama. Autor kadriranjem i izborom dramatičnog osvjetljenja ističe detalje njihove profinjene izrade, grafizme površina, sinusoidnost oblika, stvarajući novu, začudnu viziju ovih dragocjenih arhitektura stola.
.
Izložba se organizira u okviru srednjoeuropskog festivala fotografije Triestefotografia koji se u rujnu održava u nizu galerija i izložbenih prostora u Berlinu, Grazu, Ljubljani, Kopru, Piranu. Hrvatska je do sad sudjelovala sa prostorom u Puli (MMC Luka) a ovo je prvi puta da se i Zagreb uključuje u projekt.
.
Kustosica izložbe je Isabella Bembo, a izložba se organizira pod pokroviteljstvom Počasnog konzulata Francuske u Trstu, na prijedlog Fausta Deganuttija, predsjednika inicijative Udinedesign iz Trsta.
.
Izložba će se moći pogledati do 13. rujna, radnim danom od 10 do 17 sati, četvrtkom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom galerija zatvorena.
.

No comments yet.