ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Što je prije bilo Photoshop ili fotoaparat?

22.07.2010.

Današnja fotografija je velikoj većini ne zamisliva bez nekog programa za obradu slika. Sljedećih nekoliko fotografija dokazati će vam kako je dovoljno imati malo mašte i oko za dobar kadar i naravno fotoaparat. Da li vam je potreban i Photoshop procijenite sami…
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Možda obojena voda sa magnetskim svojstvima? Ma neee.  Fotograf je u stvarnosti stol sa čašama nagnuo. Naravno, čaše je zasigurno zalijepio kako se ne bi prevrnule. Fotoaparat je uz pomoć stativa prilagodio setu te tako dobio zanimljiv efekt.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ovako nešto nije teško postići ako imate dobru komunikaciju sa svojim modelom. Pravilan kut snimanja i dubinska oštrina učinit će ostatak posla te vam napraviti interesantnu fotografiju. (link)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sličan efekt kao na prethodnoj fotografiji, fotograf je postigo u magičnoj Boliviji, Sačar de Uyuni. Treba imati na umu da je za ovakve efekte potreban dosta veliki prostor tj. dovoljno velika udaljenost prvog i drugog plana, naravno precizno oko, a i dobar stativ će vam biti od pomoći.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nije fotošopirano. Ovo je prezentacija najveće stolice na svijetu koja se nalazi u gradiću Manzanu u Italiji (link).
.

.
.
.
.
.
.
 
 
 
 
 
 
 
 
.
.
.
Ako se malo poigrate s perspektivom, uz pravilan kut snimanja, te raznim odnosima veličina prvog i drugog plana mogu se postići razni efekti bez imalo manipulacija u programu za obradu fotografija.
.

No comments yet.