ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Photodistorzija V.

15.09.2011.

Otvoren je natječaj zasudjelovanje na multimedijalnoj bienalnoj izložbi fotografija ‘Photodistorzija V.’, koja se održava od 4. do 13. studenog u Poreču. Prijave se primaju do 7. listopada.
.
Photodistorzija V.
.
Photodistorzija je umjetnički projekt putem kojeg se želi konceptualnim pristupom predstaviti fotografiju kao proizvod, medij i nezaobilazan oblik komunikacije unutar suvremenog društva. Projekt je zamišljen kao izložbeni postav fotografija i predstavljanje specifičnih procesa, manifestacija i primjene fotografija u raznim artificiranim prostorima. U skladu sa zakonitostima likovne umjetnosti, gdje fotografija ima svoje likovno i umjetničko mjesto, Photodistorzija predstavlja različite konceptualne radove unutar lokacija galerija – art-zona.
.
Photodistorzija osigurava ravnopravan pristup svim autorima iz Hrvatske i inozemstva.
.
Stručni žiri izvršiti će selekciju najboljih fotografija koje će biti izložene u sklopu samostalnih i skupnih izložbi na lokacijama Galerije Zuccato, Male galeriji i foye-ru kazališta.
.
Tema, tehnika i broj radova nije uvjetovan, format je s obzirom na teške financijske prilike ograničen na 10 x 15 cm. Jedina propozicija Photodistorzije jest da su fotografije / instalacije – autorsko djelo autora, te da su nastale u protekle dvije godine. Učestvovati mogu svi, bez obzira na iskustvo, godine ili profesiju.
.
Prijava mora sadržavati sljedeće podatke:

 • Ispunjen obrazac za prijavu
 • kratku biografiju
 • radove u jpg formatu (molimo slati jpg širine max 2000 px i 100 dpi – pojedinačni mail ne smije prekoračiti 5 Mb)
 • radove i ispunjenu prijavnicu moguće je slati na mail likovna@poup.hr ili poštom na adresu POU Poreč sa naznakom ZA PHOTODISTORZIJU, P.P 46, Narodni Trg 1, 52440 Poreč.
 • .
  Rezultati natječaja biti će dostupni 14.listopada. Odabrani radovi moraju biti dostavljeni organizatorima najkasnije do 21.listopada, osobno ili poštom na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Isti moraju biti opremljeni kapafixom. Nepotpune prijave neće se razmatrat. Radovi moraju biti prijavljeni do datuma određenog natječajem. Organizator ne snosi troškove printa fotografija, prijevoza radova ni njihova povrata. Prijavitelji radova obvezuju se da će autorska prava prikazivanja i tiskanja ustupiti organizatoru za potrebe promidžbe festivala bez naknade.
  .
  Više informacija potražite na http://www.photodistorzija.com
  .

  No comments yet.