ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Photodistorzija V.

04.11.2011.

U Kazalištu POUP u Poreču, u petak, 4. studenog, u 19 sati, audio vizualnim koncertom ‘Luminokinetika’ autora Davora Sanvincentija i Ivana Arnolda uz sudjelovanje članova Ansambla za Postmodernu Umjetnost Nevena Radakovića i Milana Grbića, otvara se skupna izložba fotografija Photodistorzija koja je postavljena u Galeriji Zuccato.
.
Photodistorzija V.
.
Razgledavanje izložbe nastavit će se u 20 sati u Galeriji Zuccato. U prizemlju galerije biti će izloženi izabrani radovi kandidata koji su se javili na natječaj. Na prvom će se katu predstaviti studenti Visoke škole za fotografiju iz Ljubljane, a na drugom katu svoje radove pod nazivom ‘Michelangelo’ izlaže fotograf, snimatelj i pedagoški radnik, Rajko Bizjak.
.
Rajko Bizjak rođen je 1963. u Postojni, Slovenija. Nakon završene Gimnazije u Novoj Gorici upisuje Akademiju Dramskih Umjetnosti u Zagrebu, smjer Filmsko i TV snimanje, gdje je 2002. godine i diplomirao. Prvu veliku samostalnu izložbu imao je 1991. u Novoj Gorici. Do 2011. godine stvara šest većih i cjelovitih samostalnih kolekcija i pet većih kolekcija za druge autore. Izlagao je na više od pedeset samostalnih i grupnih izložbi po čitavoj Europi. Pored fotografija snimio je i više kratkih dokumentarnih filmova za razne režisere, među ostalima ‘Piščalka’ za režisera Naška Križnara, ‘Rojstvo naroda’ za Francija Slaka i ‘Beseda materina, ti moja, draga domačija”’za Josipa Košutu. U poslednjim se godinama uglavnom bavi pedagoškim radom i predaje fotografiju na nekoliko viših i visokih škola, među njima IAM u Ljubljani, Visoka škola za Umjetnost u Novi Gorici, Visoka škola za dizajn u Ljubljani i Visoka škola za fotografiju u Ljubljani. Od 1992. je vođa projekta FAIR, koji teoretski i praktički pomaže u širenju fotografskog znanja i fotografske produkcije u Sloveniji.
.
Na natječaj Photodistorzije javilo se trideset i sedam autora. Žiri u sastavu Dejan Štifanić, fotograf Glasa Istre, Sebastijan Vojvoda, voditelj likovne djelatnosti POUP-a i Andi Bančić, referent za likovnu djelatnost POUP-a odabrali su njih dvadeset i šest. Izložba će biti otvorena do 20. studenoga.
.

No comments yet.