ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

PHOTOCITY 2014.

14.03.2014.

Klub amaterske fotografije Sveti Lovreč organizira 4. Fotografski međunarodni nagradni natječaj PhotoCity 2014.

PHOTOCITY 2014.
 
Pravila natječaja:
1. Pravo sudjelovanja imaju sve osobe koje se profesionalno ili amaterski bave fotografijom, bez obzira na spol, nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost, uz uvjet da su državljani jedne od država sljednica bivše Jugoslavije. Prava sudjelovanja izuzeti su i članovi ocjenjivačkog stručnog žirija, osobe u organizacijskom odboru natječaja te osobe mlađe od 16 godina.
 
2. Tema 4. PhotoCITY-a: Na brdovitom Balkanu
Učesnici se pozivaju na dokumentiranje i stvaranje vlastitog doživljaja zadaneteme. Organizator je, potaknut krugom i opsegom mogućih učesnikaiz zemalja regije –bivše države, zadao temu koju fotografi mogu interpretirati na svoj način.
 
3. Svaki učesnik može poslati do 3 pojedinačne fotografije ili kolekciju od 3 fotografije. Fotografije mogu biti crno-bijele ili u boji. Dozvoljena je predaja obrađenih fotografija, a ukoliko se radi o montaži, autor mora koristiti isključivo vlastite dijelove fotografskih radova.Fotografije prijavljene kao kolekcija konkuriraju za nagradu za najbolju kolekciju, ali i za najbolju fotografiju, ali pojedinačne (ne-kolekcija)ne konkuriraju za nagradu najbolje kolekcije.Određeni broj fotografijaće nakon selektiranja i ocjenjivanja od strane stručnog žirija biti reproduciranena formatu foto-papira do max 30×20 cm, na izložbi, upriličenoj prilikom objave rezultata natječaja.U slučaju slanja kolekcije, učesnik prijavljuje 3 fotografije označene kao kolekcija, u polju napomene u formi prijave.
 
4. Način prijave autora:
Putem interneta. Svi zainteresirani prijavnicu mogu popuniti i poslati fotografije pomoću obrasca na web-portalu www.kaf-lovrec.hr. Nakon primitka fotografija, organizator šalje natjecatelju obavijest o valjanosti poslanih radova. Prijave traju od subote, 15.03.2014. do subote, 05.04.2014. Prijave u gore opisanom obliku prihvatit će se do 05.04.2014. u 23:59.
 
5. Format fotografije može biti max. 3000 piksela po široj stranici i 2000 piksela po kraćoj, s gustoćom od 300 dpi. Fotografija ne smije biti veća od 15MB, i treba biti u formatu .jpg (jpeg). Fotografije imenovati po načelu: rednibrojfotografije_inicijaliautora.jpg, npr. 1_DH.jpg. Naziv fotografije opcionalno može biti naveden, ali samo u dijelu obrasca – forme. Fotografija ne smije imati vidljive ili prepoznatljive oznake, poput logotipa ili watermarka autora, a šalju se isključivo putem forme prijave na www.kaf-lovrec.hr/PC14.
 
6. Za učešće u natječaju nema kotizacije.
 
7. Stručni žiri: umjetnički fotografi Dalibor Talajić i Hassan Abdelghani, odabrat će najbolje fotografije i autorima dodijeliti jednu od nagrada.
 
8. Dodjela nagrada odabranim radovima kao i izložba selektiranih fotografija, odnosno projekcija istih, održat će se 13.04.2014. u 19.00 sati u galeriji ‘Placa’ u Svetom Lovreču.
 
9. Radovi koji ne podliježu propozicijama (tehnička podrška) ili kvalitativnim karakteristikama ovog natječaja (stručni žiri), neće biti prihvaćeni, samim time niti ocjenjivani ni selektirani.
 
10. Rad stručnog žirija je neovisan. Organizator će fotografije predati žiriju isključivo u anonimnom obliku, tj. bez podataka o autoru. Stručni žiri ne obrazlaže razloge svojih odluka. Odluke žirija su konačne i neopozive, ali predsjednik i član žirija mogu dati svoje obrazloženje na proglašenju pobjednika i otvaranju izložbe selektiranih radova.
 
11. Svaki učesnik zadržava autorska prava nad svojim fotografijama.
 
12. Svi selektirani radovi, a ne samo oni nagrađeni, bit će prezentirani na primjeren način, u prostoru galerije na dan proglašenja pobjednika natječaja.
 
13. Organizator pridržava pravo reprodukcije fotografija u nekomercijalne svrhe u smislu promocije učesnika i manifestacije “PhotoCITY”; imena i prezimena autora bit će navedena.
 
14. Svaka autorica/autor snosi osobnu odgovornost za ono što predstavljaju njegova djela.
 
15. Otisnuti radovi ostaju u vlasništvu organizatora.
 
16. NAGRADE:
1. nagrada:
a) Nagradni turistički vikend boravak za smještaj do 6osobau Autokampu Zelena Laguna u Poreču -nagrada za pojedinačnu fotografiju, sponzor Istria Mobile Homes, Poreč
b) Nagrada za kolekciju: samostalna izložba u galeriji ‘Placa’, Sv. Lovreč, HR

Ostale nagrade za pojedinačne fotografije:
2. Izrada autoriziranog ispisa 5 fotografija 70×50 cm -DIGIgraphie –sponzor EPSON HR
3. Novčana nagrada 500 kuna (70EUR)
4. Poklon paket sponzora Eurotrade, Rovinj:(6”x 8”graphic tablet for creative painting+Professional gaming keyboard)
5. Poklon paket sponzora Eurotrade, Rovinj: (6-Piece Speaker System with Remote Control + Epson ruksak)
6. Izrada 10 fotografija do formata A4 –sponzor Foto Licul, Poreč

 
Pored navedenog, svi nagrađeni autori dobit će i plaketu kao priznanje za svoj rad.
Sve nagrade bit će dodijeljene na proglašenju ili uručene poštom.
Katalog s natječaja bit će distribuiran putem interneta.
 

No comments yet.