ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Petra Mrša – (Ne)zamjenjivo

10.05.2012.

Danas, 10. svibnja, s početkom u 20 sati, u Foto galeriji KIC Klub-a, otvara se samostalna izložba Petre Mrše pod nazivom ‘(Ne)zamjenjivo’. Fotografije je moguće razgledati do 10. lipnja.

Petra Mrša - (Ne)zamjenjivo

Petra Mrša u svom novom fotografskom projektu kreće od pretpostavke da se bliskost koju je dvoje ljudi razvilo u ljubavnoj vezi, može iščitati iz njihovih zajedničkih fotografija.
No što se pred kamerom može dogoditi ako parovi poziraju odvojeno, s nepoznatom osobom kao novim privremenim partnerom, kakav se odnos stvara u tom kratkom trenutku?
Dvadesetak parova poziralo je sa svojim partnerom zamijenivši potom ga tuđim.

Petra Mrša rođena je u Rijeci 1985. godine. Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i psihologiju na Hrvatskim studijima. Nakon diplome upisuje Akademiju dramske umjetnosti, smjer snimanje. Na festivalu Rovinj Photodays 2010. godine nagrađena je u kategoriji Akt, a sljedeće godine dobiva posebno priznanje za mlade autore. Imala je dvije samostalne izložbe (Tko želi biti kapetan Kuka 2009. godine u SKD Prosvjeti u Zagrebu te Nova škola 2012. godine u Galeriji VN u Zagrebu), a sudjelovala je na desetak skupnih (Muzej za umjetnost i obrt, Galerija Ulupuh, Galerija SC, K.U.N.S., ASA Art Gallery…). Trenutno studira na diplomskom studiju fotografije.

No comments yet.