ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Petar Popijač i Ognjen Karabegović izlažu u Gjuro2

19.02.2012.

U utorak, 21. veljače, s početkom u 22 sata, u sklopu projekta ‘Gjutorak Heart & Art’, u zagrebačkom noćnom klubu Gjuro2 otvorit će se skulpturalno-fotografska izložba mladog kipara Petra Popijača, pod nazivom ‘Koncept želje – suživot skulpture i grada’. Rad je sastavljen od jedne skulpture i serije fotografija kroz koji umjetnik na vrlo originalan i inventivan način pokušava svoj rad uklopiti u prostor grada.

Njegov je rad ove je godine otkupila Erste banka te je bio predstavljen u sklopu nedavne izložbe ‘Erste fragmenti 8’ u MSU-u. Izlagao je u sklopu nekoliko skupnih izložbi, a imao je i samostalnu izložbu 2010. godine u Gradskoj galeriji u Zaboku, a u Gjuri će, uz spomenutu izložbu, biti predstavljeni i neki od radova koji polako postaju njegov zaštitni znak- reljefni odljevi ljudskih glava koncentrirani na mimiku lica – rad u kojem je teško ne prepoznati utjecaj slavnog friza Jurja Dalmatinca na katedrali Sv. Jakova u Šibeniku.

Uz njega, svoj će rad pod nazivom ‘Imaginacija života’ predstaviti fotograf Ognjen Karabegović. ‘Imaginacija života’ ciklus je od dvanaest, većim dijelom eksperimentalnih, fotografija u kojima Ognjen predstavlja život utopljen u Umjetnosti, veliča kreaciju pretpostavljajući zakone imaginacije onim prostorno-logičkim, do zla boga dosadnim i repetitivnim oblicima stvarnosti.

Popratni program uključuje i modnu reviju Morane Vukov, predstavljanje dizajnera, kreativaca i slikara koji djeluju unutar web portala OmnisArt specijaliziranog za prodaju unikatnih, hand made proizvoda i Art by Petra Žabčić, te nastup troje zagrebačkih electro Dj-a.

‘Gjutorak Heart & Art’ je projekt zamišljen kao platforma za predstavljanje rada mladih likovnih umjetnika, književnika, glazbenika, dizajnera te naravno umjetnika i kreativaca svih usmjerenja, kao mjesto okupljanja i razmjene ideja te, naravno, zabave do kasnih noćnih sati.

No comments yet.