ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

PD2014. – natječaj za prijave fotografija otvoren do 25.2.2014.

21.02.2014.

Dragi prijatelji fotografije,
ovim putem želimo Vas obavijestiti da je godišnji natječaj za prijave fotografija otvoren do 25.2.2014.

PD2014. - natječaj za prijave fotografija otvoren do 25.2.2014.
 
Sedma edicija RovinjPhotodays donosi značajnu novost u svom natjecateljskom dijelu: Veliki godišnji natječaj koji je u proteklih 6 godina pratio hrvatsku suvremenu fotografiju, otvoren je za cjelokupnu europsku fotografsku scenu.

Vjerujemo da je izbor Glavnog selektora Toda Papageorgea, jednog od najutjecajnijih svjetskih fotografskih stručnjaka, dodatna motivacija za prijavu Vaših radova na 1st International Competition of Contemporary Photography – 7th RovinjPhotodays, 2014.

Sredinom 3. mjeseca, po završetku prvog kruga žiriranja, nacionalni selektori predložit će radove za daljnje žiriranje. Imena autora predloženih radova bit će objavljena na službenoj Web stranici festivala. Odabrane radove potom organizator prosljeđuje Glavnom selektoru na finalno žiriranje. Na taj način, dvostupanjskim postupkom odlučivanja, donosi se odluka o finalistima i pobjednicima, birajući po tri najuspješnije fotografije ili serije fotografija u svakoj kategoriji. Uz finaliste objavit će se i posebno imena pohvaljenih autora.

U sklopu završne manifestacije RovinjPhotodays 02. i 3. 5. održava se svečano proglašenje pobjednika.

Pobjednicima pripada službena statua „Kadar“, gostovanje u Rovinju 3. svibnja 2014. na svečanoj večeri dodjele nagrada o trošku organizatora te sudjelovanje u putujućoj izložbi.

Sva tri nominirana rada u kategoriji „Umjetnički koncept“ bit će izdvojeno predstavljena u sklopu završne izložbe finalista. Pobjednik u kategoriji „Umjetnički koncept“ dobiva knjigu tj. monografiju pobjedničkog koncepta pod pokroviteljstvom renomirane izdavačke kuće.

Službeni program završnice koji uključuje niz značajnih fotografskih izložbi, kao i radionica, predavanja, pregleda portfolia i ostalih sadržaja festivala bit će uskoro objavljen.

Pratite nas na službenoj Web stranici, facebooku, twitteru, Instagramu.
 
 

No comments yet.