ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Pazite da ne zgazite male ljude!

17.02.2012.

U petak, 17. veljače, u 19 sati, u Galeriji Matice hrvatske, otvara se izložba fotografija Jane Dabac i Jurane Hraste pod nazivom ‘Pazite da ne zgazite male ljude!’. Izložba ostaje otvorena do 2. ožujka.

‘Sve je počelo kao narudžba za fotografiju za naslovnicu knjige ‘Ljuljačka daha’, autorice Herte Muller, a pretvorilo se u seriju fotografija malih ljudi u velikim situacijama. Fotografijama se poigravamo mjerilom, melankolijom, prolaznošću, neprimjetnošću i ‘malim stvarima’. One opisuju osjećaje, kroz oči malih ljudi, koji su neprimijećeni, ali prisutni. Oni su mali u alternativnom svijetu koji nije stvoren po njihovim dimenzijama, a opisuju stanja kroz koja i sami često prolazimo. Ponekad su u prolazu, a ponekad su promatrači, ponekad svojim prisustvom komentiraju situacije, a ponekad ih ignoriraju. U svakom slučaju, oni su tu, dijele s nama ulice, gradove, plaže, šume, probleme, besparicu, sreću i ljubav.’

Jana Dabac i Jurana Hraste / rođene 1978. u Zagrebu / prijateljice od 1984. / diplomirale na Arhitektonskom fakultetu 2004. godine / nakon diplome rade kao projektantice u arhitektonskim uredima / od nedavno djeluju kao samostalne arhitektice / bave se arhitekturom, dizajnom i fotografijom Zajedno razvijaju nove i stare fotografske projekte, a 2011. u Galeriji SC, autorice imaju prvu samostalnu izložbu fotografija ‘Opsjednutost kadrom’.

No comments yet.