ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Parkovi našega grada

22.11.2011.

Muzej grada Zagreba i Centar za kulturu i informacije Maksimir pozivaju Vas na otvorenje izložbe fotografija pod nazivom ‘Parkovi našega grada’ iz ciklusa ‘Fotografija i mladi’ u četvrtak, 24. studenog 2011. u 13 sati, u Muzeju grada Zagreba, Opatička 20.
.
Parkovi našega grada
.
Muzej grada Zagreba već četvrtu godinu zaredom realizira projekt Fotografija i mladi. I ove godine, u suradnji s Centrom za kulturu i informacije Maksimir, raspisan je pozivni natječaj s temom Parkovi našega grada, na koji su se odazvali učenici od 4. do 8. razreda osnovnih škola Grada Zagreba i prvi put iz drugih gradova u Hrvatskoj (Karlovca, Koprivnice, Stubičkih Toplica i Velike Gorice). Sve pristigle fotografije izložene su na prigodnoj izložbi, a prema izboru Prosudbene komisije, izabrani su i nagrađeni najbolji radovi.
.
Ovogodišnja zadaća sudionika bila je istražiti parkove u svom gradu, a svoja zapažanja i dojmove zabilježiti fotoaparatom.
.
Učenici osnovnih škola snimali su zelene površine: parkove, rekreacijska područja i dr. te pritom izrazili svoju maštovitost i kreativnost. Zapažaju se različiti motivi: drveće, voda, ljudi, životinje, ali i detalji u tim prostorima. Na fotografijama se vidi da su okom „iskusnog“ fotografa promišljali kompoziciju i kut snimanja.
Na natječaj se odazvalo 113 učenika iz 20 osnovnih škola, a pristigle su 252 fotografije.
.
Većina izloženih fotografija postat će dio dokumentacije Muzeja grada Zagreba, jer za svaku od njih posjedujemo podatke o autoru, mjestu i vremenu snimanja pa na taj način postaju i svojevrsni dokument vremena u kojem su nastale.
.

No comments yet.