ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ovo je prva fotografija na internetu

15.07.2012.

Prije dvadeset godina je objavljena prva fotografija na internetu na kojoj su četiri žene. Riječ je o tadašnjim radnicama i djevojkama znanstvenika CERN-ovog laboratorija koje su tada imale bend ‘Les Horribles Cernettes’, piše ABC News.

Fotografija je korištena u prmotivne svrhe, a na internet je dospjela zahvaljući tome što je Tim Bernes Lee, koji je sudjelovao i u nastanku globalne mreže, u to vrijeme radio u CERN-u. Naime, Silvano de Gennaro, autor fotografije radio je kao pomoćnik Bernesa. Kada je Lee krenuo testirati novu mrežu koja bi bila namijenjena i prenošenju fotografija, zamolio je Gennara da mu ustupi fotografije djevojaka iz benda ‘Les Horribles Cernettes’. ‘Tim je donio fotografije u moj ured i pitao može li ih staviti na web. Tada sam jedva znao što je internet, znao sam samo da ga fizičari koriste za razmjenu informacija’, kazao je Gennaro.

Gennaro je fotografiju snimio 18. srpnja 1992. godine što znači da će se ubrzo obilježiti 20 godišnjica nastanka legendarne fotografije. No, ne zna se točan datum objavljivanja na internet.

No comments yet.