ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Otvorena izložba fotografija ‘Zagrebačkim ulicama’

30.11.2012.

Fotografska udruga Fotogard predstavila je radove osmero autora kroz izložbu pod nazivom ‘Zagrebačkim ulicama’, kojom se nastavlja predstavljanje i poticanje svojih članova na izlaganje fotografija u caffe baru FAKiN, Pavletićeva 2, u Zagrebu. Kako je bilo na otvorenju izložbe pogledajte u slijedećem prilogu.

 

 
Prolazeći zagrebačkim ulicama uživamo u njihovoj ljepoti i nepredvidivim situacijama koje za nas čine motiv fotografije. Svaki je trenutak jedinstven i neponovljiv. Zato svatko od nas ima mnogo fotografija Zagreba, ali svakim izlaskom u grad bilježi nove crtice iz njegova života. Naše su fotografije subjektivno dokumentarne jer se u njima očituje, uz dokumentarni predložak i osobenost svakoga od nas. Kada bismo fotografirali isti motiv, dobili bismo različite fotografije u kojima se polako prepoznaje stil ili fotografski put koji je svatko od nas počeo izgrađivati za sebe i po kojem postaje prepoznatljiv na našoj foto sceni. Kao skupina autora odlučili smo se predstaviti izložbom tematske povenice ulične fotografije, no istovremeno svaki pojedini autor zadržava svoju slobodu i osobenost u izboru motiva i samih fotografija. Otprilike u istom ozračju istinske radosti i međusobnog uvažavanja njegujemo naše prijateljstvo, želeći uz dobro druženje, potaknjuti i ostale da se u ova teška vremena krize moralnih vrijednosti vrate svojim snovima i idealima.

Izložba Zagrebačkim ulicama predstavlja radove osmero fotografa. Autori su Davor Curić, Krešimir Mehičić, Jadranko Markoč, Željko Novaković, Neda Rački, Zvonko Radičanin, Vesna Špoljar i Ksenija Župan. Koncept izložbe potpisuje Vesna Špoljar, a vizualni identitet Davor Curić.

Ovo je treća od puno samostalnih ili grupnih izložbi u caffe baru FAKiN koje u budućnosti pripremamo, pa ako vas zanima tko smo i što radimo, javite nam se na mail clanovi@fotogard.com kako bi vas stavili na našu mailing listu putem koje ćemo vas obaviještvati o našim budućim aktivnostima.

Više o prednostima članstva u našoj udruzi pročitajte ovdje.

No comments yet.