ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Otvorena izložba fotografija Ognjena Karabegovića

18.05.2015.

U petak 15. svibnja u galeriji Bošnjačke nacionalne zajednice u Zagrebu otvorena je izložba fotografija Ognjena Karabegovića ‘Zagreb korak po korak’.

Otvorena izložba fotografija Ognjena Karabegovića
 

Autor se predstavlja sa 30 crno bijelih fotografija većeg formata, koje je snimio tijekom posljednje dvije godine na ulicama, trgovima i javnim prostorima Zagreba. Posjetiteljima izložbe želi pokazati svoje viđenje i svoje doživljavanje zagrebačkog urbanog pejzaža i ritma zagrebačke svakodnevnice i to samo s one ljepše, pozitivne, optimistične i vedre strane. Upravo ta njegova osjetljivost prema vedrijoj i optimističnoj strani života na neki način ga određuje i otkriva kao autora i kao čovjeka.

Kako je bilo na otvorenju izložbe pogledajte u kratkom videu:

Izložba se može pogledati svakog radnog dana do 12.lipnja 2015.

Ognjen Karabegović rođen je 1959. U Banja Luci, Bosna i Hercegovina. Fotografijom se bavim iz ljubavi od 1973 godine. Kao član Fotokluba Zagreb, od 2006.g. do 2009.g. izlaže fotografije na klupskim izložbama. Do sada su primljeni radovi u časopisima Digitalfoto (Hrvatska), PHOTO (Francuska), Travel magazin (Hrvatska), RIDERS DIGEST(Hrvatska). Krajem ožujka 2008. imao je samostalnu izložbu u Art Center, Atikokan, Kanada. Tijekom 2009., samostalna izložba u Caffe galeriji LP, Zagreb. Samostalna izložba 2010.g. u Galeriji IDI I VIDI, Zagreb. Polovinom 2009.g. 30 fotografija prikazano je na PHOTOFESTIVAL u New Yorku. Učestvovao je sa 5 fotografija u Makedoniji u sklopu ulične izložbe fotokluba FOTOGRAFIKA, iz Skopja. U sklopu akcije POTPISUJEM SVE ŠTO JE PLAVO, primljeno i izloženo 5 fotografija u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu (prosinac 2009). Magazin RIDERS DIGEST (Hrvatska), u veljači 2010.g., objavio je jedan od njegovih radova na svojoj poleđini. Tijekom 2010., na natječaju EPSON (Hrvatska), jedna fotografija osvojila je prvo mjesto. U suradnji sa dječjom knjižnicom u Hradec Kralove, Češka, 2010, izlagao je 30 fotografija na temu DJECA ZAGREBA. Na natječaju koji su zajednički raspisali INA i Riječki NOVI LIST, jedan od njegovih radova uvršten je u godišnji kalendar za 2012. godinu.
Od 2012. do danas sudjeluje na više zajedničkih izložbi članova fotografske udruge Fotogard.

U siječnju 2012. novinska agencija REUTERS objavila je Ognjenovu fotografiju na svom web portalu. U studenom 2012.g. u galeriji Bošnjačke Nacionalne zajednice za grad Zagreb, otvorena je Ognjenova peta samostalna izložba pod nazivom IMAGINACIJA ŽIVOTA. Hrvatski magazin NATIONAL GEOGRAPHIC, na natječaju FOTOTALENT 2012., jedan Ognjenov rad izabrao je za svoj kalendar za 2013. godinu.

Član je fotografske udruge FOTOGARD, kao mjesta za promicanje dobre fotografije. Od srpnja 2011. godine, kao fotoreporter freelancer surađujem sa fotoagencijom HALOPIX iz Zagreba, te je glavni fotograf na portalu glamour hrvatska.

No comments yet.