ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Otvorena izložba fotografija i slika Vladimira Superine

25.11.2014.

U petak, 21. studenog otvorena je izožba fotografija i slika autora Vladimira Superine pod nazivom ‘Leute moj’. Izložba se može pogledati do 18. prosinca u caffe baru LP, Račkoga 11 u Zagrebu.

Otvorena izložba fotografija i slika Vladimira Superine
 
Izložba ‘Leute moj’ četvrta je samostalna izložba autora, a prva izložba fotografija i slika. Kao i prethodne i ova je izložba inspirirana njegovom opsesijom vodom i svime što se oko nje događa.

Kako je bilo na otvorenju izložbe pogledajte u kratkom video prilogu.

 
Vladimir Superina rođen je u Sarajevu 22. studenoga 1954. godine. Doselivši u Šibenik, točno na svoj drugi rođendan, tu je odrastao i završio gimnaziju. U to doba počeo je ulaziti u svijet fotografije. Nakon završene Zrakoplovno tehničke vojne akademije, životni put i specifična profesija vodila ga je u niz gradova bivše države, pa i u SAD. Ta specifična profesija umnogome ga je ograničavala u bavljenju fotografijom kao hobijem. No, omogućavala mu je crtanje i skiciranje, poglavito tijekom dugotrajnih i, kako sam kaže, često jalovih službenih sastanaka raznih vrsta.

Umirovljenjem otvara mu se prostor i vrijeme za intenzivnije bavljenje njegovim interesima i hobijima, najprije fotografijom, a od prije tri godine i slikanjem. Ova dva hobija u potpunosti ga obuzimaju ali i pomažu mu prevladati sve traume i ružne uspomene profesionalnog života. Zato im se potpuno predaje, a da bi rezultate rada unapređivao upisuje i završava program Specijaliste za digitalnu fotogarafiju i obradu u Pučkom otvorenom učilištu Algebra i likovne radionice za treću životnu dob u Narodnom sveučilištu Dubrava.

Član je fotografske udruge Fotogard, fotokluba Zagreb i fotokluba Zagi foto. Sudjeluje na niz kolektivnih izložbi u zemlji i izvan nje.

Katalog izložbe možete preuzeti na linku www.fotogard.com/vijesti/Leute_moj_web.pdf
 

No comments yet.