ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Otvoren godišnji natječaj suvremene fotografije: Rovinj Photodays 2014

14.12.2013.

Otvoren godišnji natječaj suvremene fotografije: Rovinj Photodays 2014 – Prvi internacionalni natječaj suvremene fotografije Rovinj Photodays. Ovim putem želimo Vas obavijestiti da je otvoren godišnji natječaj za prijave fotografija, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 25. veljače 2014., u sedam službenih kategorija.

Otvoren godišnji natječaj suvremene fotografije: Rovinj Photodays 2014
 
Sedma edicija RovinjPhotodays donosi značajnu novost u svom natjecateljskom dijelu: Veliki godišnji natječaj koji je u proteklih 6 godina pratio hrvatsku suvremenu fotografiju od sljedećeg izdanja festivala otvaramo za cjelokupnu europsku fotografsku scenu pod nazivom:
1st International Competition of Contemporary Photography – 7th RovinjPhotodays, 2014.

Svoje radove fotografi mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija, prema precizno naznačenom pravilniku i protokolu prijava.

Natječaj za 2014. godinu traje od 10. prosinca 2013. do 25. veljače 2014.

Sve prijave prima organizator te ih prosljeđuje nacionalnim selektorima zemalja odakle su stigle. Nacionalni selektori predlažu najbolje radove (najviše 20 po svakoj kategoriji) te ih potom organizator prosljeđuje Glavnom selektoru na finalno žiriranje. Na taj način, dvostupanjskim postupkom odlučivanja, donosi se odluka o finalistima i pobjednicima, birajući po tri najuspješnije fotografije ili serije fotografija u svakoj kategoriji. Uz finaliste objavit će se i posebno imena pohvaljenih autora.

Imena finalista bit će objavljena na službenoj Web stranici te putem medija. Odabrane fotografije, kao i autori, svake godine predstavljeni su u sklopu putujuće izložbe, kataloga, službene web stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

U sklopu završne manifestacije RovinjPhotodays 02. i 3. svibnja održava se svečano proglašenje pobjednika.

Pobjednicima pripada službena statua „Kadar“, gostovanje u Rovinju 3. svibnja 2014. na svečanoj večeri dodjele nagrada o trošku organizatora te sudjelovanje u putujućoj izložbi.
Sva tri nominirana rada u kategoriji „Umjetnički koncept“ bit će izdvojeno predstavljena u sklopu završne izložbe finalista. Pobjednik u kategoriji „Umjetnički koncept“ dobiva knjigu tj. monografiju pobjedničkog koncepta pod pokroviteljstvom renomirane izdavačke kuće.

Službeni program završnice festivala bit će objavljen u travnju, a sama završnica, u sklopu koje će se održati službeno proglašenje pobjednika, ali i niz značajnih fotografskih izložbi, kao i radionica, predavanja, pregleda portfolia i ostalih sadržaja, održat će se 2. i 3. svibnja 2014. u Rovinju.

Prijaviti se možete putem službene web stranice www.photodays-rovinj.com
 

No comments yet.