ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Otkrijte lopove

18.07.2011.

Za one koji ne znaju kako otkriti krađu svojih fotografija na internetu, donosimo vam 2 rješenja. Jednostavno i brzo stanite lopovima na kraj!.

.,

TinEye
TinEye je reverse image tražilica. Ono što trebate napraviti jest uploadati ili staviti link željene fotografije u tražilicu te pričekati rezultate. Kada ste poslali fotografiju koju želite potražiti, TinEye generira jedinstveni digitalni potpis fotografije, nešto poput čovjekova otiska prsta. Zatim pomoću posebnih algoritama pretražuje sve fotografije sa istim ili djelomično istim digitalnim kodom. U rezultatima pretrage možete pogledati tko je i gdje objavio vašu fotografiju, pa čak i ako je “lopov” fotografiju izrezao ili promijenio kvalitetu i rezoluciju.

Link: www.TinEye.com

 

Google Images
Nova opcija od Google Images je da od sada umjesto ključnim riječima, fotografije možete pretraživati fotografijama. Vrlo sličan princip TinEye-u, ali brži i funkcionalniji. Upload se vrši po drag and drop principu tj. povučete željenu fotografiju sa vašeg računala u Google Images tražilicu, a moguće je i klasično slanje klikom na malu ikonicu fotoaparata koji se nalazi u traci tražilice. Search by Image dostupna je na 40 jezika, a u ponudi su i ekstenzije Chrome i Firefox, koje će vam omogućiti da pretražujete tako što ćete kliknuti desnim mišem na fotografiju.

Link: Images.google.com

No comments yet.