ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Orson Welles – Stoti rođendan (Priča o brodu Saracen na Hvaru)

04.05.2015.

U sklopu programa Sudamje 2015, a povodom međunarodne proslave 100. godišnjice rođenja jednog od najvećih velikana sedme umjetnosti, dobitnika oskara za životno djelo, Orsona Wellesa, u utorak 5. svibnja 2015. u 19.00 h, u Galeriji Fotokluba Split, Marmontova 5, biti će otvorena izložba fotografija naziva Orson Welles – Stoti rođendan (Priča o brodu Saracen na Hvaru).

Orson Welles – Stoti rođendan (Priča o brodu Saracen na Hvaru)
 
Fotografije koje će po prvi puta biti prikazane našoj javnosti prikazuju Orsona Wellesa tijekom svoga boravka i snimanja na Hvaru i u Splitu 1967. godine. Većina fotografija je iz fundusa obitelji Perić, na čijem je brodu Saracen Orson Welles 6 tjedana boravio i snimao film Kurs prema smrti – kasnije nazvan Dubina (The Deep), u kojem je glavnu ulogu imala Jeanne Moreau – slavna francuska glumica. Zanimljivo je da je taj drveni brod još uvijek u plovnom stanju i prošle godine je bio učesnik Mrduljske regate.

Orson Welles – Stoti rođendan (Priča o brodu Saracen na Hvaru) Orson Welles – Stoti rođendan (Priča o brodu Saracen na Hvaru) Orson Welles – Stoti rođendan (Priča o brodu Saracen na Hvaru) Orson Welles – Stoti rođendan (Priča o brodu Saracen na Hvaru)

 

Izložbu će otvoriti gradonačalnik Hvara Rino Budrović, a pozdravni govor održat će i filmski kritičar Marko Njegić, te sin tadašnjeg vlasnika broda Čedo Perić.

Izložba će biti otvorena do 26. svibnja 2015, a nakon Splita biti će izložena u gradu Hvaru.

Sponzori izložbe su Turistička zajednica grada Splita, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i Grad Hvar.

No comments yet.