ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Olympus Stylus TOUGH TG-3 snima vrhunske fotografije na mjestima od kojih obični fotoaparati zaziru

03.04.2014.

Spektakularne makro fotografije i zapanjujući široki kutovi u uvjetima slabog osvjetljenja ili na dugim putovanjima kada nemate priliku osloboditi prostor na internoj memoriji … kad obični kompaktni fotoaparati i pametni telefoni dosegnu svoje granice, Olympusov Stylus TOUGH TG-3 dolazi na svoje.

Olympus Stylus TOUGH TG-3 snima vrhunske fotografije na mjestima od kojih obični fotoaparati zaziru
 
Novi top model Olympusove super otporne TOUGH serije je idealan za sve zaljubljenike u sportove na otvorenom i avanture koji žele kvalitetne fotografije. Njegov iznimno svjetlosno jak objektiv omogućava snimanje vrhunskih fotografija čak i pri lošem osvjetljenju. Širokokutni objektiv 25-100mm* s otvorom objektiva 1:2.0-4.9 daje izvrsne fotografije u kombinaciji s TruePic VII procesorom za obradu slike kakav je i u OM-D E-M1, Olympusovom modelu s izmjenjivim objektivima. Tu je i prvi Super Makro sustav na svijetu s četiri načina rada koji ljubiteljima prirode pruža mogućnost snimanja zapanjujućih krupnih kadrova s najsitnijim detaljima koje ćete željeti podijeliti s prijateljima. Prijenos fotografija na pametne uređaje putem ugrađenog WiFi-a je izuzetno brz i jednostavan. Za najzahtjevnije korisnike TOUGH TG-3 nudi mogućnost korištenja specijaliziranih predleća i makro dodataka. Kako bi se mogao nositi s najsurovijim uvjetima dolazi u gotovo neuništivom, robusnom kućištu koje je zaštitni znak TOUGH serije fotoaparata. TOUGH TG-3 će biti dostupan u crnoj ili crvenoj boji od lipnja 2014.

Još otporniji
Legendarni japanski planinar Yuichiro Miura je prethodnika TG-3 ponio na vrh Mount Everesta 2013. godine. Dovoljan je samo jedan pogled na robusno kućište ovog novog modela kako biste se uvjerili u renomiranu kvalitetu izrade TOUGH linije. Otporan je na udarce pri padovima s visine od 2,1 metra, na terete do težine od 100kg, na smrzavanje do -10 ° C te je otporan na prašinu i vodootporan do dubine od 15m bez posebnog podvodnog kućišta**.

Još bliže

Robusno kućište modela TOUGH TG-3 štiti vrhunske tehnologije koje su u njega ugrađene. 

Tu je, na primjer, prvi makro način s četiri različite postavke. Napredni Super Makro sastoji se od Mikroskopskog načina rada, Mikroskopskog kontrolnog načina rada, Slaganja fokusa i Bracketinga fokusa. Mikroskopski način rada omogućava snimanje predmeta s povećanjem većim od 40x s udaljenosti od samo 1cm. Znači, ako je predmet u stvarnosti velik samo 1 mm, na LCD zaslonu se može prikazati u veličini od 44.4mm. Slaganje fokusa neutralizira neželjeni bokeh uzrokovan plitkom dubinskom oštrinom. Taj način rada automatski snima više fotografija subjekta s različitim dijelovima u fokusu, a zatim ih spaja kako bi se dobila fotografija savršene oštrine. Rezultat svih ovih funkcija je maksimalna kreativnost bez računala, a upravo to vam je potrebno kada ste kilometrima daleko od kuće.
Olympus Stylus TOUGH TG-3 snima vrhunske fotografije na mjestima od kojih obični fotoaparati zaziru
 
Olympus Stylus TOUGH TG-3 snima vrhunske fotografije na mjestima od kojih obični fotoaparati zaziru
 
Još veća proširivost
Jedan od ključnih nedostataka kamera na pametnim telefonima i kompaktnih kamera je ograničen prostor za pohranu slika visoke rezolucije. Tu je i nedostatak kreativne dodatne opreme koji može rezultirati generičkim snimkama niske kvalitete. Jedna od velikih prednosti Olympusovog fotoaparata TOUGH TG-3 je vrhunska kvaliteta slike, čak i pri slabom svjetlu, te kompatibilnost s predlećama i makro dodacima koji će vam omogućiti niz spektakularnih efekata i stilova. Na raspolaganju vam je nova LG-1 Makro rasvjeta koja se pričvrsti izravno na širokokutni objektiv za ravnomjerno osvjetljavanje makro predmeta sa svih strana. Tu su i razne predleće (fisheye, telefoto) koje se, bez rizika od oštećenja fotoaparata, mogu pričvrstiti i u teškim uvjetima, primjerice, pod vodom. Za snimanje na većim dubinama, tu je podvodno kućište PT-056, koje štiti vaš fotoaparat do 45 metara dubine.

Još lakše dijeljenje
Koji je neizbježan rezultat te silne kreativne svestranosti? Potencijal za snimanje raznolikih i originalnih, visoko kvalitetnih, 16-megapikselnih fotografija i Full HD video zapisa koje možete prebaciti na društvene mreže putem WiFi-a, istodobno izmičući sramu koji je rezerviran za standardne snimke snimljene prosječnom opremom čija je kvaliteta ispod svakog standarda. WiFi vam omogućava i daljinsku kontrolu fotoaparata Tough TG-3 putem kompatibilnih pametnih telefona. To vam omogućava snimanje zapanjujućih krupnih kadrova subjekata kojima se teško približiti, poput insekata i drugih plašljivih životinja. Sada možete okidati putem zaslona vašeg pametnog telefona, a isto tako možete provjeriti i kadar prilikom snimanja auto portreta na nepristupačnim mjestima gdje ne postoji nitko drugi tko bi vam mogao pomoći.

Dodatna oprema
– LG-1 Makro rasvjeta za ravnomjerno osvjetljavanje makro subjekata i poništavanje sjene fotoaparata za stvarno spektakularne fotografije
– Podvodno kućište PT-056 za snimanje fotografija i video zapisa na dubinama do 45 metara
– CSCH-122 silikonska futrola za zaštitu od ogrebotina
– FCON-T01 fisheye predleća za super širokokutne snimke čak i pod vodom
– TCON-T01 tele predleća za snimanje udaljenih kadrova produživanjem maksimalne žarišne duljine sa 100mm na 170mm bez promjene otvora objektiva

Olympus Stylus TOUGH TG-3 snima vrhunske fotografije na mjestima od kojih obični fotoaparati zaziru
 
 
Specifikacije proizvoda se mogu promijeniti bez prethodne najave. Molimo posjetite Olympusovu web stranicu http://www.olympus-europa.com za najnovije specifikacije.

Za detaljan opis specifikacija pogledajte online dodatak na: http://www.olympus-europa.com/corporate/rmt/media/corporate_1/press_release_content/Appendix_EU.pdf

Detaljne specifikacije modela Stylus TOUGH TG-3 potražite na www.olympus.hr

* ekvivalent u 35mm formatu
** Vodootporan prema IEC standardnoj publikaciji 529 IPX8. Otporan prema ekvivalentu MIL Standarda (Olympusovi uvjeti testiranja). Otporan na smrzavanje prema Olympusovim uvjetima testiranja. Otporan na terete
 

Oznake:

No comments yet.