ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ognjen Karabegović – Imaginacija života

12.11.2012.

Bošnjačka nacionalna zajednica za grad Zagreb i Zagrebačku županiju ima zadovoljstvo pozvati vas na otvorenje izložbe fotografija autora Ognjena Karabegovića pod nazivom ‘Imaginacija života’, u utorak, 13. studenog u 19 sati u galeriji Bošnjačke nacionalne zajednice, Ilica 54, u Zagrebu.

Ognjen Karabegović - Imaginacija života

Uvodnu riječ održati će mr. Nena Brkić, dipl.konz.-rest.kipar uz glazbenu pratnju solista, zbora i orkestar ‘Bosana’ i Erne Imamović, kantautorice.
Izložba je organizirana uz financijsku potporu Savjeta za nacionalne manjine RH.

O autoru

Rođen sam 1959. godine u Banjaluci u Bosni i Hercegovini. Fotografijom se bavim iz ljubavi od 1973. godine. Kao član Fotokluba Zagreb od 2006. godine izlažem fotografije na klupskim izložbama. Čan sam fotokluba CRO ART iz Zagreba, a od nedavno sam se ukljuËio i u rad fotografske udruge Fotogard. Oba kluba mjesta su promicanja dobre fotografije i fotografskih izlaganja. Od srpnja 2011. godine kao fotoreporter surađujem sa fotoagencijom HALOPIX iz Zagreba.

Do sada su mi objavljeni radovi u časopisima DigitalFoto (Hrvatska), Photo (Francuska), Travel magazin (Hrvatska) i Riders Digest (Hrvatska). Krajem ožujka 2008. godine imao sam samostalnu izložbu u Art Center, Atikokan (Kanada), a tijekom 2009. godine samostalno sam izložio svoje radove u Caffe galeriji LP u Zagrebu. Slijedeću samostalnu izložbu održao sam u uličnoj galeriji IDI i VIDI u Zagrebu 2010. godine. Polovinom 2009. godine trideset mojih fotografija prikazano je na PHOTOFESIVAL-u u New Yorku (SAD). Učestvovao sam sa pet fotografija na uličnoj izložbi fotokluba FOTOGRAFIKA iz Skopja (Makedonija). U sklopu akcije POTPISUJEM SVE ŠTO JE PLAVO, mojih pet fotografija primljeno je i izloženo u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu u prosincu 2009. godine. Magazin Riders Digest (Hrvatska) u veljači 2010. godine objavio je na poleđini jedan od mojih radova. Tijekom 2010. godine na natječaju EPSON (Hrvatska) moja fotografija osvojila je prvo mjesto. U suradnji sa dječijom knjižnicom u Hradecu Kralove (»češka republika) 2010. godine izlagao sam trideset fotografija na temu DJECA ZAGREBA. Na natječaju, koji su zajednički raspisali INA i riječki Novi list, jedan od mojih radova uvršten je u godišnji kalendar za 2012. godinu. U siječnju 2012. godine foto agencija REUTERS objavila je moju fotografiju na svom web portalu. U prvoj polovici 2012. godine imao sam samostalnu izložbu u zagrebačkom klubu Gjuro 2.

Volim fotografirati sve oko sebe, jer tvrdim da je u svemu prisutna ljepota, samo je treba prepoznati. Za mene fotografija predstavlja ozbiljnu igru, ali i istraživanje stvarnosti. Fotografija je i određena vrsta terapije, koja pomaže u bijegu iz svakodnevog sivila u čarobni svijet boja. Stoga je moj moto: “Živjela fotografija”!

Ognjen Karabegović

No comments yet.