ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Odsjek snimanja ADU – Nova imena

12.06.2013.

U srijedu, 12. lipnja, u 19 sati, u Galeriji ULUPUH, otvara se izložba fotografija studenata Akademije dramske umjetnosti pod nazivom ‘Nova imena’. Izložba ostaje otvorena do 21. lipnja.

Odsjek snimanja ADU – Nova imena
 
Već dugi niz godina izložba studenata snimanja i fotografije Akademije dramske umjetnosti nosi naziv Nova imena. Međutim nekolicina studenata, koja izlaže na ovoj preglednoj izložbi, već je dobro poznata fotografskoj publici. Posljednjih godina, studenti su sudionici mnogih izložbi i natječaja, kao što su Rovinj Photodays, natječaj THT-a, Essl Art Award, Erste fragmenti, New Now festival,… te nerijetko i dobitnici nagrada, pa više i ne možemo reći da se radi o posve novim imenima.

Takva promjena situacije, sasvim sigurno potvrđuje ulogu Akademije, prvenstveno Katedre za fotografiju u formiranju domaće fotografske scene. I ove je godine u okviru Katedre za fotografiju napravljen izbor fotografija, koje su nastajale na fotografskim kolegijima pod mentorstvom Sandre Vitaljić, Jelene Blagović i Darija Petkovića. (…) Zajedničko studentsko izlaganje na izložbi Nova imena od velike je važnosti, kako za same studente, jer nekima je to ipak prva prilika da predstave svoje radove javnosti i suoče se s prvim komentarima i kritikama, tako i za publiku, koja ima priliku na jednom mjestu sagledati najbolje od godišnje fotografske produkcije Akademije dramske umjetnosti, i pratiti razvoj imena iz godine u godinu. Iva Prosoli, iz kataloga

Kstalog izložbe moguće je prelistat ovdje.
 

No comments yet.