ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Odlučujući Trenutak

18.02.2013.

Fotografski kolektiv “Kadar 36” poziva Vas na otvorenje izložbe “Odlučujući Trenutak”, u ponedeljak 25. veljače 2013. u 20 sati, u Galeriji Vladimir Buzančić (Centar za kulturu Novi Zagreb – Trg Narodne zaštite 2, Remetinec, Zagreb).

Kadar 36 - Odlučujući Trenutak
 
Svoje radove izložit će: Stanko Abadžić, Max Juhasz, Krešimir Kopčić, Ivan Kovač, Mario Rozić i Matko Vučica.

Izložba ostaje otvorena do 13. ožujka 2013. godine.

Iz predgovora kataloga izložbe:

“… autor ulične fotografije svjedoči o prizoru na drukčiji način. Njegov je um miran, on vreba trenutak i kadar, stoga prizori posjeduju snagu usredotočenosti koja često izmiče uobičajenom pogledu raspršena uma. Bresson je dobroj fotografiji pretpostavljao otvoren i svjež um, svjesnost o neponovljivosti sadašnjega trenutka pa time i znatiželju prema svijetu koja uzvraća radošću pri susretu sa svakim novim prizorom kojemu fotografijom uzvraća yes, yes, yes… .

Svojom prvom izložbom Kadar 36 rekao je svoje da geometriji, strukturi i vizualnom redu u fotografiji. Nadahnuti velikim uzorima svjetske i domaće ulične fotografije, tragaju za prizorima koji već sami u sebi imaju potencijal slike. “I photograph to find out what something will look like photographed”, kazao je američki majstor ulične fotografije Garry Winogrand. Ova izložba nije priča o jednom gradu ni priča o problemima urbane suvremenosti. Ova izložba priča je o dobroj uličnoj fotografiji i odlučujućem trenutku fotografske grupe Kadar 36, koja se prvi puta predstavlja javnosti.”

Anita Zlomislić, dipl. povjesničar umjetnosti

No comments yet.