ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Odabrani finalisti natječaja za najbolju Hrvatsku novinsku fotografiju

09.03.2011.

U natječaju za najbolju Hrvatsku novinsku fotografiju 2010. sudjelovala su 93 profesionalna fotoreportera s 1.525 fotografija, istaknuo je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su proglašeni finalisti tog natječaja po kategorijama, predsjednik Zbora fotoreportera Hrvatske Igor Nobilo.
.
Odabrani finalisti natječaja za najbolju Hrvatsku novinsku fotografiju
.
Nobilo je u Novinarskom domu rekao da je međunarodni stručni žiri u kojem su bili fotoreporter Agencije France Presse iz Slovačke i dobitnik nagrade Czech Press Photo 2009. Joe Klamar, urednik fotografije u njemačkom magazinu ‘Stern’ Harald Menk te docent na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu i bivši urednik fotografije u ‘Jutarnjem listu’ i ‘Globusu’ Darije Petković odabrao pobjednike po kategorijama i sto najboljih radova 2010. koji će biti dio putujuće izložbe te fotomonografije.
.
Imena finalista po kategorijama objavili su direktorica Informativnog programa Nove TV Iva Gačić i glumac Goran Grgić. Pobjednici po kategorijama i fotografija godine bit će objavljeni 28. ožujka u 19 sati na svečanoj dodjeli u Novinarskom domu.
.
Finalisti u kategoriji ‘Događaj’ su Darko Bandić (Associated Press), Andrija Lučić (Cropix) i Željko Lukunić (Pixell), a u kategoriji ‘Svakodnevni život’ Sebastian Govorčin (Zadarski list), Vlado Kos (Cropix) te Jure Mišković (Cropix).
.
U kategoriji ‘Reportaža/Kolekcija’ finalisti su Darko Bandić (Associated Press), Željko Lukunić (Pixell) i Stipe Marinović (Vrime), dok su u kategoriji ‘Portret’ finalisti Tom Dubravec (Globus), Jure Mišković (Cropix) te Damir Senčar (Hina).
.
Jurica Galoić (Pixell), Željko Jelenski (Lider) i Boris Ščitar (Pixell) finalisti su u kategoriji ‘Kultura i umjetnost’, a Goran Požek, Damir Senčar (Hina) i Goran Stanzl (Pixell) u kategoriji ‘Sport’.
U kategoriji ‘Priroda i okoliš’ finalisti su Danijel Soldo (Cropix) i Vjeran Žganec Rogulja (Pixell).
.

No comments yet.