ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Odabran pobjednik FOTOnatjecanja – Obiteljski portret

30.04.2012.

Dragi Gardovci!
Zahvaljujemo svima na sudjelovanju u našem sedmom FOTOnatjecanju pod nazivom ‘Što na zidu visi – Obiteljski portret’.

Odabran pobjednik FOTOnatjecanja - Obiteljski portret

Po prvi puta tročlani žiri u sastavu
Max Juhasz, fotograf, predsjednik udruge Kadar 36 i predsjednik našeg žirija
Denis Marohnić, povjesničar umjetnosti
Goran Matošević, glavni urednik portala i predavač programa obrazovanja Specijalist za digitalnu fotografiju i obradu u Algebri,

donio je jednoglasnu odluku o pobjedniku…

Prva nagrada dodijeljena je Marku Ožvaldu za fotografiju ‘Obiteljska’,
Marko Ožvald - obiteljska

Iako su članovi žirija bili jednosglasni u vezi pobjednika, sve pohvale za svoje fotografije zaslužili su i Danijel Kolega, Pavao Toth, Tomislav Safundžić i Oleg Hajnc.

Marko je ovom prigodom osvojo je izradu pobjedničke fotografije na Tecco Pearl Gloss 250gr papiru + kaširanje na Kapafix od 10 mm u dimenzijama 50x70cm koju je osigurao naš novi partner Print Shop. Sve detalje oko preuzimanja nagrade dogovoriti ćemo direktno sa Markom putem maila.

Kao portal koji nameće nove standarde u hrvatskoj fotografiji osjećamo se odgovornim prenijeti vam i razmišljanja našeg žirija:

‘Da bi obiteljski portret nadrastao granice albuma te bio zanimljiv i širem gledateljstvu osim užoj rodbini, on svakako mora sadržavati i neke elemente u slici a koji će nam dati više odgovora od snap shota s obiteljskog ljetovanja, ljubavi spram novog ćlana obitelji ili nekakve obiteljske proslave. Obiteljski portret govori o obitelji ne samo na način da istakne osobnost svakog pojedinca na slici, kao u običnom portretu jedne osobe, nego i da nam pokaže prilike u kojem ta obitelj živi, njihov okoliš, nešto što je specifično samo za njih te svakako da nam na jedan neposredan i suptilan način da puno više informacija. Obiteljski portret koji je snimio Marko Ožvald na najboljem je putu i najbliži ideji zadane teme, te vjerujem da je osim sjajne uspomen koja će ostati njegovoj obitelji pobudio i nešto veći interes kod šireg gledateljstva.’

Predsjednik žirija Max Juhasz, fotograf, predsjednik udruge Kadar 36

Sve radove koji su bili u konkurenciji možete pogledati na linku Obiteljki portret.

Ostalima više sreće drugi puta a koje FOTOnatjecanje Vam pripremamo objavit ćemo za koji dan.

No comments yet.