ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Od 3. veljače u prodaji je novi broj časopisa ReFoto 115

30.01.2015.

Od utorka 3. veljače na svim kioscima Tiska možete pronaći novi broj ReFoto časopisa, broj 115.

Od 3. veljače u prodaji je novi broj časopisa ReFoto 115
 
Iz novog broja izdvajamo:

Tema novog broja je pokret. Ideja za ovakvu temu nastala je nakon upoznavanja s radom Aleksandra Antonijevića koji paralelno s karijerom uspješnog i svijetski priznatog igrača razvija i fotografsku. A s time što Aleksandar radi i kako fotografira možete se upoznati u njegovom portfoliju.
pokret
 
Praksa na dijelu
U skladu sa temom ovoga puta je i ova rubrika. Dvoje igrača, dva urednika i prostor našeg studija bili su dovoljni da napravimo priču o tome kako da se okušate i u ovoj oblasti.

Popularna povijest fotografije
Fotografija nije nastala pojavom digitalnih fotoaparata pa tako postoje veoma značajni opusi ove oblasti koji datiraju mnogo godina unazad. ReFoto je dao svoj doprinos jer čak i u knjigama o povijesti fotografije nema jasno definiranih prikaza rada fotografa fasciniranih igrom.

Svijet u fokusu
Godinama već pratimo događanja na natječaju UNICEF-a tako da u ovom broju imate najbolje ili da tako kažemo najtužnije svijetske fotografije.
Svijet u fokusu
 
U fokusu
Kada imate takvu ekipu, koju mi volimo da zovemo “Refoto obitelj” onda nije čudno da možete vidjeti fotografije nevjerojatno lijepih stvari i pojava. Ovog puta “duplerica” je zauzeta fotografijom olujne noći iznad Dubrovnika.

Na terenu s profesionalcem
Snimati fotografije koje ste prije toga odsanjali i osmislili, pa još iz zraka, koristeći pritom sve poznate i poneku nepoznatu letjelicu… Ovo je stvarna priča Dragoljuba Zamurovića.
Pogled iz zraka
 
Fotografi
Priča o fotografima ovog puta posvećena je paru usklađenom u svakom pogledu: Aleksandra i Lazar Leković, ili kako stoji u naslovu “Zajedno u ljubavi i fotografiji”. Tu je i portfolio već pomenutog Aleksandra Antonijevića.
Aleksandar Antonijević
 
Turistički vodič za fotografe
Priču o Maljenu i svim ljepotama koje okružuju okolinu grada Valjeva za novi broj pripremio je Miroslav Jeremić.

Škola fotografije
Digitalan način fotografiranja otvorio je neslućene mogućnosti u oblasti noćne fotografije. Damir Tiljak pripremio je zanimljiv tekst o tome.

Obrada fotografije
Obrada fotografija neodvojiva je od digitalnog načina snimanja. U novom broju počinjemo priču o editoru Lightroom za sve one koji tek počinju i ne mogu da odluče da li da koriste Photoshop ili neki drugi program. A za one koji koriste Photoshop tu je priča o naprednim metodama maskiranja unutar dodatka po imenu Adobe Camera Raw.

Novi život starih objektiva
Iz vremena analogne fotografije ostali su nam brojni dijelovi fotografske opreme. Veliku popularnost svuda u svijetu stiče snimanje uz pomoć starih objektiva koji daje neobične, a često i nepredviđene rezultate. Isprobali smo čak pedeset ovakvih objektiva, a u časopisu predstavili dvadesetak najzanimljivijih.
Novi život starih objektiva
 
Kolekcionarstvo
Postoji veliki broj onih koji se dive invenciji inženjera koji su konstruirali analogne fotoaparate. Kakva su sve “tehnološka čuda” spakirali inženjeri tvrtke Voigtlander u model Superb vidjeti ćete u novom tekstu Miroslava Nikoljačića.

Tehnika
U jednom trenutku činilo se da kompaktni digitalni fotoaparati gube bitku s mobilnim telefonima, odnosno fotoaparatima ugrađenim u njih. Ipak stigao je nov val i na njemu i Canon POWERSHOT G7X. U nastavku slijedi priča o najnovijem video i foto “heroju”, kameri GoPro Hero4, nevjerojatno kompaktnom superzumu NIKKOR VR 70–300 mm namijenjenom Nikon 1 seriji CSC fotoaparata, a pronaći ćete priče o Epson pisačima iz ITS (Ink Tank System) serije i o tome šta je to CLO i koliko je dobro raspitati se prije nabavke jedne specifične sprave koja je osnova svih natječaja fotografije – projektorima.

Još mnogo tema i informacija čeka vas u najnovijem 115. broju časopisa ReFoto!

 
Pozivamo vas da nam prenesete svoje utiske o najnovijem broju vašeg i našeg časopisa preko maila citaoci@refoto.rs
 

No comments yet.