ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Od 3. prosinca u prodaji je novi broj ReFoto 114.

02.12.2014.

Od srijede 3. prosinca na svim kioscima Tiska možete pronaći novi broj ReFoto časopisa, broj 114.

Od 3. prosinca u prodaji je novi broj ReFoto 114.
 
Iz novog broja izdvajamo:

Paris Photo
Najveći sajam fotografije na svijetu održava se u gradu svjetlosti, a tu je i Mijesec fotografije tijekom kojeg Pariz postaje grad ljubitelja fotografije.

Tema broja je FOTO-OBJEKT.
Uz malo mašte, volje i umijeća svoje fotografije možete isprintati na brojnim površinama koje za čas fotografiji daju upotrebnu vrijednost: od korica za knjige, zavijese za kupaonicu do ambalaže na piću ili tegli za cvijeće.
FOTO-OBJEKT
 

Portfolio
Predstavili smo fotografije Vladimira Červenke, našeg suradnika i člana redakcije od prvih dana časopisa kao i mladu autoricu iz Francuske Rimel Neffati koja se isključivo bavi autoportretom.
Vladimir Červenka
 
Rimel Neffati
 

Na terenu
Vodimo vas na monumentalne planine Prokletije, kao i u „Lov na ptice“ uz pomoć moćnih teleobjektiva ali i dobro osmišljenog zaklona.
Prokletije
 

Teme
Svojevrsni povratak analogne fotografije je očigledan pa možemo očekivati sve češću analogno-digitalnu fuziju. Tu je i priča o naknadnom prekadriranju fotografija tzv. cropu i u kojoj mjeri ga treba koristiti.

Povijest
Čuvena knjiga „Amerikanci“ Roberta Frenka trajno je promijenila dokumentarnu fotografiju ali i odnos prema naraciji kroz fotografske knjige.

Tehnika
Kompanija Sony i dalje nudi odlična rješenja kada su u pitanju kompaktni fotoaparati, a jedno od njih je DSC RX 100 III. Samsung i dalje vlada nebom pametnih telefona, a jedna od zvijezda je Galaxy Note 4. Predstavljamo i novi Sigmin objektiv iz Art serije 24-105 mm f/4, a za gedžetomane tu je LCD tražilo i kako da od nosača napravite slayder.
Sony
 
Galaxy Note 4
 

Natječaj
Brojem 114 završili smo prijave za godišnji natječaj časopisa na temu Autoportret, a nagrađene i izbor najboljih radova moći ćete vidjeti u Galeriji Artget, Kulturnog centra Beograda od 13. do 31. siječnja 2015.
U fokusu
 

Još mnogo tema i informacija čeka vas u najnovijem 114. broju časopisa ReFoto!
 
Pozivamo vas da nam prenesete svoje utiske o najnovijem broju vašeg i našeg časopisa preko maila citaoci@refoto.rs
 

No comments yet.