ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Od 2. lipnja u prodaji je novi broj časopisa ReFoto 117

02.06.2015.

Od utorka 2. lipnja na svim kioscima Tiska možete pronaći novi broj ReFoto časopisa, broj 117.

Od 2. lipnja u prodaji je novi broj časopisa ReFoto 117
 
Tema novog broja šira je od uobičajene i posvećena je dobroj fotografiji, bez obzira da li su u pitanju snimci nastali na putovanju, pored obale mora ili u studiju! Zanimljivo je i to da nekoliko prikaza autora svjedoči o velikoj raznolikosti upotrebljenih medija: od klasičnog crno-bijelog srednjeformatnog filma preko modernih digitalnih fotoaparata do mobilnih telefona! A sad da krenemo kroz novi broj.

Fotografi

Nino Rakićević
Nino Rakićević je fotograf i profesor u bijelom svijetu koji je napravio veliki uspijeh kako na umjetničkom tako i profesionalnom planu. Marcin Gorski dolazi nam iz Poljske s pričom o Portugalu u koji je zaljubljen baš kao i u crno-bijeli film. Darko Nikolić predstavnik je nove generacije koja kreativno koristi pametni telefon i čuvenu aplikaciju Instagram.
Marcin Gorski
 

Popularna povijest fotografije
Jedan dio povijesti fotografske umjetnosti pripada i festivalima fotografije. Danas ih ima puno svugdje u svijetu ali pravih, velikih i značajnih ima malo.
Popularna povijest fotografije
 

Svijet u fokusu
Predstavljamo vam nagrađene fotografije natječaja Sony World Photography Awards 2015.

 
Natječaji
Pandan svjetskom natječaju je Press Photo Srbija koji u prvi plan stavlja reportaže izraženog socijalnog konteksta.
 

Događanja
Najviše pažnje tijekom prethodna dva mjeseca privukle su manifestacije Photodays 2015 koja je održana u Rovinju, a tu je i prikaz nagrađenih radova sa Dana fotografije u Srbiji koja se tradicionalno održava u Čačku. Zanimljivi su i prikazi sa Nikkor Press Event susreta u Ateni, IUPC netjecanja u podvodnoj fotografiji, zatim tu je NOOR Masterklas u Beogradu, Betin natječaj novinske fotografije i još mnogo toga. A šta se događalo ili će se dogoditi možete pročitati u rubrici Aktualnosti.
 

Foto škola
Vladimir Červenka ovoga puta se bavi rakursom, odnosno kutem snimanja, a tu je i završni tekst o Adobe Photoshop Lightroom 5 programu.
 

Štapom i konopcem
Štapom i konopcem
Ako imate vješte ruke kao Milan Živković ne propustite ovaj članak o raznim dodacima i pomagalima u studiju koje možete sami sklopiti uz nešto materijala i puno ideja.
Štapom i konopcem
 

Tehnika
Nikon 1 J5 ima retro izgled ali i najnoviju tehnologiju koja podrazumijeva CMOS senzor CX formata, rezoluciju od 20,8 Mpix bez niskopropusnog filtra, i 4K video.
Pametni telefoni postali su ozbiljan alat za fotografiranje i snimanje, na testu smo imali Samsung Galaxy S6 i HTC One M9.
Nikon 1 J5
 

Vrijeme je za ljetnje avanture i spremili smo prikaz kompaktnih fotoaparata koji ih mogu najbolje zabilježiti.
ljetnje avanture
 

Pozivamo vas da nam prenesete svoje utiske o najnovijem broju vašeg i našeg časopisa preko maila citaoci@refoto.rs
 

No comments yet.