ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Od 10. listopada u prodaji je novi broj ReFoto 113.

09.10.2014.

Od petka 10. listopada na svim kioscima Tiska možete pronaći novi broj ReFoto časopisa, broj 113.

Od 10. listopada u prodaji je novi broj ReFoto 113.
 
Naše ReFoto „fotografske kockice“ poslagali smo na nekoliko nivoa tako da vam novi, 113. broj časopisa donosi priče sa nekoliko strana svijeta.

Svakako najvažnija stvar koja se dogodila u proteklom periodu je najveći sajam foto i kino opreme, čuvena Photokina. Naša mala ekipa donosi vam pregršt noviteta i zanimljivosti iz Kolna koji je tijekom dana sajma doslovno posvećen fotografiji u svim oblicima. Novi broj ipak nije posvećen samo Photokina sajmu već su tu i prilozi za sve koje ne zanima samo tehnika.
Photokina
 
Tema broja je Scena. Predstavljamo vam Dunju Dopsaj i el gvojosa, dvoje fotografa čiji rad je vezan za muzičku scenu. A za scenu je vezana i naša stalna rubrika Popularna povijest.

Suvremena modna fotografija u Švedskoj
 
Slijedeća cjelina vezana je za modnu fotografiju i prikazani su Suvremena modna fotografija u Švedskoj koja balansira između mode i umjetnosti i novi New Wave Project na kojem je sudjelovalo deset mladih fotografa koji su bili spremni pokazati i dokazati da se granice uvijek mogu mijenjati i pomicati.
New Wave Project
 
Rubrika Kako da… posvećena je reprofotografiji i vidjeti ćete što je sve potrebno kako bi postigli neophodnu kvalitetu reprodukcija dvodimenzionalnih objekata i umjetničkih slika.

Događanja kao i obično posvećujemo najzanimljivijim izložbama i projektima. Donosimo vam priče o salonu Fotomedia održanom u Skoplju, Makedonija, u Beloj Crkvi održan je Kup podvodne fotografije, a tu je i prikaz događanja na festivalu Žisel u Omoljici.
Muzika
 
Turistički vodič ovog je puta posvećen Sopotnici, mjestu gdje pored fotografije možete uživati i u mnogim drugim stvarima.

Tehnika nije sadržana samo u prikazu noviteta već su „pod lupom“ bili: Nikon D750, Sony Alpha 5100 i objektiv iz Sigma art serije f/1,4 50mm.
Sony
 
Čitatelji su svoje fotografije poslali za rubrike „U fokusu“, „Foto kliniku“ i natječaj „Autoportret“ koji, po kvaliteti pristiglih radova i uloženoj inventivnosti, ozbiljno pretendira na titulu najboljeg natječaja do sada.

Naravno da ovo nije sve jer vam donosimo još zanimljivosti koje ćete pronaći kada otvorite 113. broj časopisa ReFoto!
ReFoto 113.
 
Pozivamo vas da nam prenesete svoje utiske o najnovijem broju vašeg i našeg časopisa preko maila citaoci@refoto.rs
 

No comments yet.