ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Od 1. kolovoza u prodaji je ReFoto br. 112

01.08.2014.

Od petka 1. kolovoza na svim kioscima Tiska možete pronaći novi broj ReFoto časopisa, broj 112.

Od 1. kolovoza u prodaji je ReFoto br. 112
 
Ekskluzivni portfolio i intervju s nizozemskim fotografom Ervinom Olafom, jednim od vodećih svijetskih fotografa današnjice. Tu je i portfolio Dragana Lapčevića koji ujedno najavljuje njegovu prvu samostalnu izložbu. U rubrici Kako da…  saznajte kako da kontrolirate dubinsku oštrinu, a tu je i priča o tome kako da prikažete svoj rad na nekoj od vodećih on-line portfolio platformi. Izložba u Beču posvećena kultnom filmu “Blow-up” povod je polemici o iluziji fotografije.
Ervin Olaf
 
Dragan Lapčević
 
Popularna povijest fotografije
Interpretacija fotografije u umjetnosti – različite mogućnosti “čitanja” fotografije

Svijet u fokusu
Utisci iz prve ruke s jednog od najvećih svijetskih festivala fotografije – Les Rencontres D’Arles 2014.
 

Događanja
Protekla dva mjeseca bila su bogata sadržajima iz kojih izdvajamo: Fotorama 2014 u Kragujevcu, Dani fotografije u Srbiji u Čačku, Salon fotografije Vinkovci 2014, Fotosofia 9 u termama Tuhelj u Hrvatskoj.

Intervju
U novoj rubrici „Intervju” kroz razgovor s profesionalcima upoznajemo vas s njihovim načinom rada, ali i opremom koju koriste. Prvi razgovor vodili smo sa Andrejem Isakovićem, fotografom agencije Frans Pres (AFP).
Andrej Isaković
 
Turistički vodič za fotografe
Ovog puta vodimo vas na putovanje Moračkim planinama i fantastičnim kanjonom rijeke Mrtvice.
rijeka Mrtvica
 
Foto škola
Nastavljamo priču o kadriranju tj. kontroli sadržaja vaše fotografije. Predstavili smo Photoshop CC 2014 i veoma korisnu automatizaciju svih vaših poslova u ovom programu.
Foto škola
 
Tehnika
Novi Nikon D810, nasljednik modela D800 i D800E, je gotovo nečujan D-SLR ekstremne rezolucije. Takođe smo među prvima u svijetu imali priliku da isprobamo Profoto B sistem sa AIR TTL s daljinskom kontrolom za Nikon fotoaparate. Predstavljamo vam i Samsung NX Mini – minijaturni CSC sistem, kao i nove Epson L1300 i L1800 A3+ pisače iz CISS tehnologije.
Nikon D810
 
Kolekcionarstvo
Ensign Selfix 20 – zanimljivo dizajniran srednjeformatni fotoaparat iz Engleske

Čitatelji
Najbolje fotografije koje stignu u redakciju između dva broja objavljene su u rubrici U fokusu. Veliki broj fotografija stigao je na godišnji natječaj „Autoportret”, a tu je i naša standardna rubrika Foto-klinika.
Natječaj
 
Pozivamo vas da nam prenesete svoje utiske o najnovijem broju vašeg i našeg časopisa preko mejla citaoci@refoto.rs
 

No comments yet.