ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Objavljeni finalisti Hrvatske novinske fotografije 2012.

12.03.2013.

Danas je u Novinarskom domu održana konferencija za medije na kojoj su objavljeni finalisti izbora Hrvatske novinske fotografije. Imena finalista po kategorijama objavili su glumica kazališta Komedija Mila Elegović i poduzetnica Ivana Delač Đolo.

Objavljeni finalisti Hrvatske novinske fotografije 2012.
 

Sto najboljih radova odabrao je ovogodišnji žiri u sastavu:
Laurent Rebours – glavni urednik fotografije agencije Associated Press za Francusku i sjevernu Afriku, Francuska
Daria Bonera – urednica fotografije National Geographic Travelera, Italija
Matko Biljak – urednik fotografije Slobodne Dalmacije, Hrvatska

U natječaju Hrvatska novinska fotografija 2012. sudjelovalo je 97 autora sa 1.798 fotografija. Natjecanje se odvija u 7 kategorija, uz dodatnu nagradu za fotografiju godine. Međunarodni stručni žiri odabrao je pobjednike po kategorijama te 100 najboljih fotografija koje će biti dio putujuće izložbe, koja će ove godine osim domaćih gradova posjetiti i Bruxelles, Beč i Beograd. Važno je naglasiti da su fotografije svake godine šifrirane, te žiri nema načina da zna tko je autor pojedinog rada, što ovom izboru daje objektivnost i dodatnu razinu kvalitete.

Ovaj projekt naglašava važnost novinske i dokumentarne fotografije za hrvatsku kulturnu baštinu, te važan posao koji čine fotoreporteri kada objektivno bilježe događaje u svim slojevima našeg društva. Nagrađivanjem i promocijom najboljih autora dajemo im potporu koju trebaju kako bi nastavili obavljati svoje strukovne zadaće.

Pobjednici po kategorijama i fotografija godine biti će objavljeni 25. ožujka na svečanoj dodjeli u Novinarskom domu.

Galeriju finalista možete pogledati na web stranici Zbora Fotoreportrera Hrvatske

No comments yet.