ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Nulti dani Galerije

28.11.2013.

Kreativni kolektiv Kombinat i Galerija SKC predstavljaju Nulte dane Galerije, od 6. do 13. prosinca 2013. godine u nedovršenom prostoru Palacha, na kojima ćete moći posjetiti izložbu fotografija finalista 5. Međunarodnog festivala fotografije Organ vida s ovogodišnjom temom „Prostori“. Osim izložbe, za vrijeme Nultih dana Galerije održavat će se i tri radionice fotografije te nekoliko povezanih predavanja.

Nulti dani Galerije
 

Nulti dani Galerije nastaju povodom skorog otvaranja Galerije SKC Studentskog kulturnog centra u Rijeci. Započet će izložbom fotografija finalista 5. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida s ovogodišnjom temom “Prostori”, koja je rezultirala mnoštvom projekata koji su pitanje prostora interpretirali na različite načine. Na izložbi svoje projekte predstavljaju međunarodno priznati fotografi, među kojima je i hrvatski predstavnik i to Riječanin Mario Pućić . Osim izložbe fotografija, bit će održano i nekoliko radionica i predavanja na temu fotografije i istraživanja prostora.

Prva radionica „Fotografija koja zauzima malo prostora“ koju će voditi student diplomskog studija fotografije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, Luka Kedžo, trajat će od 7. do 9. prosinca. Radionica će istražiti fizički prostor koji fotografija zauzima, imajući pritom na umu da je fotografija predmet neke kategorije što podrazumijeva i nekakvo mjesto u prostoru. Druga radionica koja se bavi studijskom rasvjetom trajat će od 11. do 13. prosinca. Cilj radionice koju će voditi Stephany Stefan i Ivan Vranjić je unaprijediti znanje polaznika radionice o studijskoj rasvjeti, na koji način je koristiti u različitim situacijama. Treća radionica „Ona je razgovor“ je zapravo razgovor o fotografiji koji će moderirati Karlo Čargonja, mag. ing. građevinarstva i zaljubljenik u fotografiju.

Prijave na radionice otvorene su do 30. studenoga 2013. Šalju se na kombinat@kombinat.com.hr, a svaka prijava treba sadržavati: izjava na koju se radionicu prijavljujete, pismo motivacije, kratki portfolio (opcionalno). Radionice s kotizacijom rezultirat će javnom prezentacijom – izložbom u prostorima buduće Galerije SKC.
Osim radionica i izložbe, na Nultim danima održat će se i predavanja koja kroz različita područja; matematiku, psihologiju i umjetničku praksu; propituju (fotografiju i) prostor. Predavači će izlagati o procesu “Od fotografskog aparata do organa vida” (dr. sc. Dražen Domijan); o “(Ne)stvarnom prostoru vektora” (Doris Puž) te o “Prostoru iz perspektive umjetnika” (Igor Eškinja, suvremeni umjetnik).

Više informacija o programu, sudjelovanju na radionicama i kotizaciji na www.kombinat.com.hr
Zašto izložba ‘Prostori’ u Rijeci? Zašto Palach kao Prostor?
Prostori predstavljeni u ovoj izložbi predivna su istraživanja. Svakoga puta kada smo suočeni s estetskim istraživanjem, isponova se sjetimo koliko smo zaboravili važnost takvog istraživanja i načina na koje može izmijeniti i obogatiti naše unutrašnje strukture, naša čitanja i naše svjesnosti prostora Drugih, ali i naših prostora- tradicionalno nezahvalno demarkiranih kao unutrašnjih i vanjskih. Nezahvalno, jer nas uči granicama tamo gdje bi nas trebalo učiti otvaranjima. I to nam priča o prostorima, jer prostor nastaje granicama. A granice nas štite, kao i imena, a zaštita nam treba. Sve dok ne uđe u naš prostor. Sve dok mi ne postanemo prostor u koji je ucrtana granica: do tog je tijela društvo zdravo. Kada je to tijelo naše tijelo, tada granica postaje neprijatelj. Tako da moramo biti oprezni s granicama. Što će reći: moramo biti oprezni s prostorima.

///
Kreativni kolektiv Kombinat je grupa različitih multidisciplinarnih umjetnika, dizajnera i radnika u kulturi, koji shvaćaju važnost intenzivnijeg povezivanja umjetničkih, dizajnerskih i kulturnih djelatnika s djelatnicima u tehnološkim, informatičkim, znanstvenim i arhitektonskim disciplinama.
Više o Kombinatu na web stranici i facebook stranici.

Galerija SKC jedan je od projekata Studentskog kulturnog centra pri Sveučilištu u Rijeci, osnovanog u lipnju 2013. godine. Cilj Galerije SKC je estetski senzibilizirati javnost za suvremenu umjetnost, ali i kulturu općenito i to, ne samo na području umjetnosti, već i na društvenim, tehničkim i prirodnim (itd.) granama znanosti.

///
Organizatori projekta: Kombinat i Galerija SKC (SKC)
Glavni pokrovitelj projekta: Studentski kulturni centar, Sveučilište u Rijeci
Prijatelji projekta: KSU, Kvadrat i Krug, Radio Sova

POZIV NA FOTOGRAFSKE RADIONICE U SKLOPU NULTIH DANA GALERIJE!
 
POZIV NA FOTOGRAFSKE RADIONICE U SKLOPU NULTIH DANA GALERIJE!

Kreativni kolektiv Kombinat i Galerija SKC otvaraju prijave na fotografske radionice povodom predstavljanja Nultih dana Galerije, od 6. do 13. prosinca 2013. godine u nedovršenom prostoru Palacha.

Nulti dani Galerije nastaju povodom skorog otvaranja Galerije SKC, a započet će izložbom fotografija finalista 5. Međunarodnog festivala fotografije Organ Vida s ovogodišnjom temom “Prostori”. Tijekom izložbe prostor Galerije SKC ispunjavat će i tri radionice te nekoliko predavanja koja će istraživati (fotografiju i) prostor, svaki na svoj osebujan način.

Prijave na radionice otvorene su do 30. studenoga 2013. i šalju se na kombinat@kombinat.com.hr
Primljeni sudionici bit će obaviješteni putem maila i objavljeni na web stranicama Kombinata.
Rok za uplatu kotizacije (150 kn) je 4. prosinac 2013. godine. Radionice s kotizacijom rezultirat će javnom prezentacijom – izložbom u prostorima buduće Galerije SKC-a.

Svaka prijava treba sadržavati:
1. Izjava na koju se radionicu prijavljujete
2. Kratko motivacijsko pismo
3. Kratki portfolio (opcionalno)

Možete se prijaviti na radionice:
1. “Fotografija koja zauzima malo prostora
Voditelj: Luka Kedžo
Vrijeme i mjesto održavanja: od 7. do 9. prosinca 2013. u prostorima Palacha
Trajanje: 13 sati
Kotizacija: 150 kn
Broj polaznika: 5 – 7
Oprema: digitalni/filmski fotoaparat

2. Radionica studijske rasvjete
voditelji: Stephany Stefan i Ivan Vranjić
vrijeme i mjesto održavanja: 11. i 12. prosinac 2013. u prostorima Palacha
Trajanje: 10 sati
Kotizacija: 150 kn
Broj polaznika: 10
Uvjet za prijavu: osnovno znanje o fotografiji (vrijeme, blenda, iso)

3. Razgovor o fotografiji
Voditelji: Karlo Čargonja
Vrijeme i mjesto održavanja: 13. prosinac 2013. u prostorima Palacha
Trajanje: 2 sata
Kotizacija: bez kotizacije!
Broj polaznika: 10
 
 

No comments yet.