ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Novosti i najave iz KAF Sv. Lovreč

28.02.2012.

Donosimo vam novosti i najave događanja u KAF Sv. Lovreč.

Novosti i najave iz KAF Sv. Lovreč

1. Kristian Macinić novi predsjednik KAF-a
Temeljem ostavke dosadašnjeg predsjednika udruge Ivana Terlevića, članovi KAF-a su na izvanrednoj Skupštini odlučili promjeniti vodstvo kluba.
Proteklog četvrtka uz prisutnost nadpolovične većine svih aktivnih i redovitih članova izabrali su Kristiana Macinića za novog predsjednika, a u Upravni odbor izabrani su i Ivana Puškarić za rizničarku, Darka Hrastovčaka za tajnika, te Filipa Babajka, Davida Medena, Manuela Paljuha i Davora Smokovića za članove.
Mandat navedenim osobama trajat će do redovite godišnje Skupštine, gdje će se ponovo razmatrati njihov izbor.

2. Službena stranica KAF Sv. Lovreč
Član kluba Sandi Milohanić napravio je za potrebe klubskih aktivnosti portal – službenu stranicu na adresi http://www.kaf-lovrec.hr . Web portal je kvalitetnog i profesionalnog izgleda, te sadrži neophodne segmente, kao što su podaci o članovima, aktivnostima, galerije autora i izložbi, rubrika vijesti, te forum za razmjenu fotografija i mišljenja i stavova vezanih za fotografiju.

3. Susret fotografa Istre i Rijeke – Ekspedicija ‘Vrnjak’, u organizaciji KAF-a
Protekle subote 38 fotografa iz pulskog ‘Formata’, rovinjske ‘Batane’, lovrečkog ‘KAF-a’ te riječkih fotografa, krenulo na zanimljivo putovanje u cilju otkrivanja ljepota zapuštene i zaboravljene Istre. Pod ‘dirigentskom palicom’ novog predsjednika KAF-a Kristiana Macinića, fotografi su imali neponovljiv doživljaj upoznavanja nepoznatog široj javnosti sela Vrnjak, zaboravljenog i davno napuštenog naselja. Naime, selo je napušteno 50-tih godina prošlog stoljeća, posljednji stanovnik pokopan je 1958., a većina je iselila u Argentinu. Cilj je bio da se kroz fotografiju prikaže i onaj drugi dio Istre, zaboravljen i zapušten a opet zanimljiv, pomalo zagonetan i sjetan.
Da sve ne bi ostalo u melankoličnom tonu, fotografi su se zatim uputili u obližnji plato ispred stare vodenice i mlina pored ponora Butori. U ugodnom ambijentu uz iće i piće, fotografi, kako amateri, tako i profesionalci upotpunili su subotnji doživljaj.

4. Istarska legenda Virgilio Giuricin gostuje u Sv. Lovreču 01. ožujka 2012.
Osoba koja je osjetila svu moć fotografije, kao i podnošenje žrtve za istu, dolazi predstaviti se i objasniti znatiželjnicima dio svog iznimnog opusa. Virgilio Giuricin je ikona rovinjse i istarske fotografije. Osnivač galerije ‘Batana’, autor brojnih izložbi, u svom bogatim iskustvom upotpunjen fotografski život, dolazi u goste lovrečkom foto-klubu, s ciljem da svim zainteresiranima otkrije pokoji ‘tip’ u radu s fotografijom.
Svi zainteresirani su dobrodošli, ulaz je slobodan.
Četvrtak, 01.III u 19:30 u zgradi općine Sveti Lovreč

No comments yet.