ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Novi problemi s kamerom na iPhone 5

30.09.2012.

Apple svojim iPhoneom 5 ruši prodajne rekorde, ali uz problem s vrlo nepreciznim kartama, pojavio se i novi problem s kamerom. Korisnici se žale kako fotografije koje su snimili blizu jakog izvor svjetla imaju ljubičasti halo efekt.

Appleovi su forumi puni prigovora koji se nadaju da će se problem moći riješiti softverski, bez da vraćaju uređaje u trgovine. Uz fotografije koje kruže na Twitteru, problem je vidljiv i na video snimkama. Jedan se korisnik žalio Appleu, gdje su mu rekli da je ovo ‘široki’ problem, no oni sami su testirali telefon i nisu uočili ove probleme.

Mogući uzrok ljubičastog efekta leži u safirnom kristalu kojim je zaštićena leća nove kamere, piše LA Times. Apple se hvali kako je ona čvršća i otpornija na ogrebotine, no moguća nuspojava je halo efekt, koji su i u La Timesu uspjeli dobiti. Kako prenosi Daily mail, dio ljudi se žalio da im s ruba ekrana novog iPhonea ‘probija’ svjetlost, u nekim telefonima zveckaju unutarnje komponente, a najveći prigovori išli su na račun karata.

Oznake:

No comments yet.