ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Novi Olympus PEN E-PL2 s Bluetooth® funkcijom

06.01.2011.

Još jednostavniji za korištenje i još ljepši: Brzo rastući Olympus PEN sustav od sada ima i Bluetooth®
.
Novi Olympus PEN E-PL2 s Bluetooth® funkcijom
.
Olympusov PEN je bio revolucija u klasi vrhunskih fotoaparata jednostavnih za korištenje, a Olympus PEN E-PL2 cijelu priču prenosi na sasvim novu razinu. Početnicima nikada nije bilo lakše snimati fotografije i filmove u profesionalnoj SLR kvaliteti, zahvaljujući velikom 3” zaslonu, pristupu Live Guide funkciji za vrijeme snimanja HD filmova, kontrolnom kotačiću za brzu izmjenu postavki i bržem, lakšem, gotovo nečujnom M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3-5-5.6 II objektivu. Najnoviji dodatak Olympusovoj Micro Four Thirds obitelji je zbilja prelijep fotoaparat svježeg i modernog dizajna. Savršen je za generaciju koja koristi društvene mreže zahvaljujući novom Olympusovom PENPAL Bluetooth® Komunikacijskom uređaju**, kao i sve brže rastućem broju dodatne opreme namijenjene korištenju s PEN-om. Ambicioznim korisnicima E-PL2 nudi sve mogućnosti istraživanja kreativnosti. Mogu eksperimentirati s Umjetničkim Filtrima prilikom snimanja fotografija i HD filmova, uključujući i novi Dramatični Ton. Također mogu odabrati jedan od 16 Micro Four Thirds objektiva, tri nova konvertera (makro, fish-eye i širokokutni), kao i 27 Four Thirds i više od 500 drugih objektiva (koristeći adapter). Za sve ljubitelje fotografiranja bez puno muke, E-PL2 nudi superiornu kvalitetu slike i neograničenu kreativnost bez puno komplikacija. E-PL2 dolazi u prodaju u siječnju 2011.
.
PEN fleksibilnost
Lagan i kompaktan E-PL2 je sinonim za jednostavno korištenje i lijep dizajn fotoaparata. Uz seriju novih poboljšanja, on ponovno podiže standard koji suparnici moraju doseći. Uz sve to, E-PL2 je još fleksibilniji od višestruko nagrađivanog fotoaparata Olympus PEN E-PL1. Poput svog prethodnika, E-PL2 dolazi s ugrađenom funkcijom Live Guide koja pokazuje početnicima kako snimiti izvrsne fotografije korak po korak. Sada je ova izuzetno korisna funkcija dostupna i prilikom snimanja HD filmova. Novi kotačić za brzu izmjenu postavki na stražnjem dijelu fotoaparata olakšava navigaciju kroz izbornike i odabir pravilnog načina snimanja, dok je veći 3” LCD zaslon s rezolucijom od 460,000 piksela idealan za kadriranje i pregledavanje fotografija. Još jedna funkcija koja olakšava snimanje je podrška za novi format memorijskih kartica SDXC* s ogromnim kapacitetom koji je savršen za datoteke velikog formata, poput HD filmova.
.
PEN kreativnost
Poput E-PL1, E-PL2 je dvije izvrsne stvari u jednoj – vrhunski fotoaparat i kompaktna kamera koja snima HD filmove. E-PL2 koji je idealan za nadobudne filmaše sada korisnicima omogućava da budu kreativni s umjetničkim filtrima čak i prilikom snimanja HD filmova, a to je nešto s čim se PEN-ovi suparnici jednostavno ne mogu nositi. Među filtrima se našao i jedan novi, Dramatični Ton (preuzet s fotoaparata E-5, Olympusovog predvodnika D-SLR serije za profesionalce,) koji pojačava kontrast kako bi se dobile fotografije i filmovi snažnog, nestvarnog izgleda. Unaprijeđena funkcija Art Filter II znači da sada korisnici mogu primijeniti dodatne efekte (Umjetnički Okvir, Pin Hole ili Mekani Fokus) na fotografije koje su već snimljene uz pomoć nekog od filtara.
.
PEN kvaliteta
Svaki PEN fotoaparat daje izvrsnu kvalitetu slike. Kako bi osigurali tu kvalitetu i s objektima koji se brzo kreću, E-PL2 dolazi s gotovo nečujnim M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II objektivom (odgovara 28-84mm na 35mm fotoaparatu) koji ne samo da brže izoštrava, nego i sprječava šumove koji bi inače uništili dobar zvuk ovako snimljenog filma. S ISO osjetljivošću do 6400, brzinom zatvarača do 1/4000 sekunde i uzastopnim snimanjem 3 fotografije u sekundi, E-PL2 je potpuno opremljen kako bi do maksimuma mogao iskoristiti objektive M.ZUIKO DIGITAL sustava i snimiti izvrsne fotografije čak i pri slabom osvjetljenju. Još jedna prednost koju imaju vlasnici PEN-a je učinkovita stabilizacija slike ugrađena u fotoaparat koja kompenzira potresanje fotoaparata bez obzira koji se objektiv koristi. M.ZUIKO DIGITAL objektivi su prema tome lakši nego konkurentski jer u njih nije potrebno ugrađivati stabilizaciju slike. E-PL2 je prepun provjerene PEN tehnologije, poput iznimno brzog i efikasnog 12.3 Megapikselnog Live MOS senzora, Višestruke ekspozicije s kojom možete kombinirati do 3 RAW slike i ugrađene bljeskalice. Ovo nasljeđe je vidljivo u nevjerojatnoj kvaliteti fotografija i HD filmova bez obzira na vještinu korisnika.
.
PEN dodatna oprema slijedeće generacije
Korisnici E-PL2 imaju više mogućnosti nego ikada za dodavanje potencijala svom fotoaparatu. Priključak za dodatnu opremu 2 otvara novi svijet mogućnosti za kreativnost i mrežno povezivanje zahvaljujući dodatnoj opremi za PEN koje ima sve više. Tu je, na primjer, novi opcijski PENPAL Komunikacijski uređaj**, koji je savršen dodatak za facebook® generaciju. PENPAL koji je kompatibilan sa svakim fotoaparatom koji ima Priključak za dodatnu opremu 2, omogućava korisnicima pohranjivanje i slanje komprimiranih slika direktno s fotoaparata na računalo ili pametne telefone putem funkcije Bluetooth® samo jednim pritiskom na gumb. Odmah je moguće podijeliti najbolje snimke s prijateljima, obitelji i kolegama putem društvenih mreža. Od ostale dodatne opreme tu su SEMA-1 mikrofon, optičko i elektroničko tražilo, kao i nova MAL-1 Makro rasvjeta za precizno osvjetljavanje makro fotografija. Tu je i ogroman broja objektiva koje korisnici mogu birati. Uz 27 Four Thirds i 500 drugih objektiva koji se mogu koristiti uz adapter, E-PL2 je kompatibilan i s Olympusovim nagrađivanim nizom specijaliziranih Micro Four Thirds objektiva M.ZUIKO DIGITAL. Tu je sada i WCON-P01 širokokutna konverzijska predleća za snimanje zabava i krajolika, FCON-P01 specijalistička fisheye predleća za kreativne efekte i MCON-P01 predleća za ekstremne snimke izbliza. Posebna poslastica za kreativce je kompatibilnost E-PL2 s RM-UC1 kablom koji nudi mogućnost zaključavanja okidača kako bi se dobila bulb ekspozicija.
.
Glavne karakteristike E-PL2:

 • Kvaliteta slike
 • Umjetnički filtri za snimanje HD video zapisa i fotografija uključujući Dramatični Ton
 • Supersonic Wave Filter sustav zaštite od prašine
 • Iznimno efikasna ugrađena stabilizacija slike
 • Brz i gotovo nečujan, kompaktan objektiv M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II (za snimanje video zapisa i fotografija)
 • Efikasni 12.3 Megapikselni High Speed Live MOS senzor
 • .

   Jednostavnost korištenja

  • 3.0” LCD zaslon s rezolucijom od 460,000 piksela
  • Kontrolni kotačić za brzi odabir postavki
  • Live Guide funkcija koja se može koristiti pri snimanju fotografija i HD filmova
  • Live View funkcija koja se može koristiti pri snimanju fotografija i HD filmova

  .
  Kreativnost i fleksibilnost

 • Priključak za dodatnu opremu 2 za kompatibilnost sa sve većim brojem razne dodatne opreme
 • Kompatibilan s PENPAL Komunikacijskim uređajem**
 • Kompatibilan s novom MAL-1 Makro rasvjetom
 • Brzina zatvarača od 1/4000 sekunde i uzastopno snimanje 3 fotografije u sekundi
 • Višestruka ekspozicija za 3 RAW fotografije
 • ISO 6400
 • BLS-5 Litij-ionska baterija dugog vijeka
 • Kompatibilan s tri konverzijske predleće: WCON-P01 širokokutna (za 14-42mm 1:3.5-5.6 II objektiv) FCON-P01 specijalistička fisheye (za 14-42mm 1:3.5-5.6 II objektiv) MCON-P01 makro (za 14-42mm 1:3.5-5.6 II, 40-150mm 1:4.0-5.6 i 14-150mm 1:4.0-5.6 objektive)
 • .
  Druge važnije karakteristike

 • Kompatibilnost s 16 Micro Four Thirds objektiva, 27 Four Thirds objektiva i više od 500 drugih objektiva (uz adapter)
 • Nevjerojatan novi PEN dizajn
 • Kompatibilnost s SDXC karticama*
 • .
  Detaljan opis karakteristika fotoaparata E-PL2 potražite na www.olympus.hr
  .
  Olympus PEN E-PL2 je dostupan u sljedećim konfiguracijama:

 • E-PL2 pakiranje s objektivom M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II
 • E-PL2 Double Zoom pakiranje (DZK) s objektivima M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5.6 II i M.ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm 1:4.0-5.6
 • E-PL2 10.7x Zoom pakiranje s objektivom M.ZUIKO DIGITAL ED 14-150mm 1:4.0-5.6
 • .
  .
  * SD je zaštitni znak SD Card Association.
  ** Fotografije se mogu slati s PENPAL Bluetooth® Komunikacijskog uređaja na Bluetooth®-kompatibilan pametan telefon koji podržava OOP ili BIP Bluetooth® profil. Molimo provjerite kompatibilnost vašeg pametnog telefona prije kupnje.
  .

  Oznake:

  No comments yet.