ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

No Concept izložba fotografija

28.05.2013.

Po prvi puta u suradnji s Tvornicom kulture Fakultet političkih znanosti organizira No concept izložbu fotografija. Cilj je na jednom mjestu skupiti radove bivših i sadašnjih studenata fakulteta, koji predstavljaju njihov raznolik fotografski izričaj.

No Concept izložba fotografija
 
Kako i sam naslov sugerira, No Concept izložba je potpuno slobodna, bez zadane teme. Postavljena je u Malom pogonu Tvornice kulture, a za otvorenje je potrebna karta koja se može podići u Studentskom zboru Fakulteta.

Na raspisani natječaj pristigla je 161 fotografija od 35 autora. Stručni žiri u sastavu prof. Hrvoje Žučka, fotografa Ivana Posavca i fotografkinje Ane Šesto odabrao je 19 fotografija od 13 autora. Autori čije se radovi izlažu su: Iva Balent, Saša Borenović, Katarina Juričić, Petra Jurić, Lidija Lončarić, Vesna Karavanić, Vatroslav Katić, Ena Mrakužić, Ana Šefček, Vedran Tolić, Katja Vretenar, Franjo Zajec i Mateja Zvirotić.

Otvorenje izložbe je u petak 31. svibnja u 20 sati, a ostat će otvorena dva tjedna. Na samom otvorenju publika će glasati za najbolju fotografiju čiji će autor dobiti simboličan poklon, lomo fotoaparat. Nakon pozdravnih govora dekana i organizatora, u 21 sat počinje tulum uz četiri DJ-a. Za zabavu će se pobrinuti DJ Hlad i DJ No def, Petra Novosel i Lucija Mandekić sa Radio Studenta.

No Concept fotografska izložba zamišljena je bez bilo kakvog koncepta. Njena svrha je otvoriti put sadašnjim studenticama i studentima FPZG-a, današnjim fotografskim amaterima, sutrašnjim medijskim profesionalcima, u svijet koji će biti povezan s njihovom profesijom. Dekan Fakulteta Nenad Zakošek ističe ovo kao hvalevrijedan projekt, naglasivši kako je bitno da u njemu sudjeluju i studenti novinarstva i politologije.

No comments yet.