ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Nikola Šolić – Bagdadski zalasci

30.08.2010.

U utorak 31. kolovoza u 20.00 h u Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5, u biti će otvorena izložba fotografija najpoznatijeg hrvatskog ratnog fotoreportera Nikole Šolića, zaposlenog u agenciji Reuters.
.
Nikola Šolić - Bagdadski zalasci
.
Fotografije su nastale u prosincu 2006. kada je Šolić bilježio iznimne fotografije zalaska sunca u gradu pod pritiskom rata, u pauzi suđenja Sadamu Huseinu. Svojom serijom fotografija autor je ponudio drukčiju, romantičniju, viziju ratne stvarnosti. Među njima je i fotografija američkog ratnog helikoptera koji prolazi kroz crveno sunce u Bagdadu, a koju je Reuters proglasio fotografijom godine 2006.
.

20 fotografija formata 70×100 cm isprintane su na platnu, te je na svakoj u sklopu paspartua tekstom dokumentiran događaj koji se zbio taj dan.
.
Izložba će biti otvorena do 21. rujna 2010.
.
O autoru:
Nikola Šolić rođen je 1957. u Hrvatskoj Kostajnici. Prije nego se počeo baviti fotografijom godinama je radio kao novinar za većinu vodećih novina 80.-ih poput Starta i Večernjeg lista. Od 1990. boravi te izvještava s ratnih područja čime postaje jedan od svjetski poznatih hrvatskih ratnih fotoreporetra.
.

No comments yet.